Lijst toont vermeende update schema Android Marshmallow voor Samsung Galaxy telefoons

Een opgedoken lijst – van onduidelijke oorsprong – suggereert dat Samsung haar Galaxy telefoons in drie fasen zal updaten naar Android 6.0 Marshmallow.

samsung-galaxy-android-6-marshmallow-update Lijst toont vermeende update schema Android Marshmallow voor Samsung Galaxy telefoons

In tegenstelling tot sommige andere fabrikanten heeft Samsung nog niks losgelaten over welke Galaxy wanneer een update naar Android Marshmallow kan verwachten. Een aantal geruchten deden al eerder de ronde – al dan niet ondersteund door officiële informatie van providers.

Concreet weten we al dat de Galaxy S5, Note 4 en Note Edge de update zullen krijgen, naast de Galaxy S6, Galaxy S6 Edge en S6 Edge Plus, uiteraard. Een nieuwe lijst licht verdere tipjes van de sluier op – al moeten we daarbij de opmerking plaatsen dat het niet geheel duidelijk is waar de informatie vandaan komt. Neem het onderstaande dus met een flinke korrel zout. Of twee.

In ieder geval zou de update vanaf december op gang moeten komen voor de Galaxy S6 Edge Plus, en voor de niet hier verkrijgbare Galaxy Note 5. De Galaxy S6 en S6 Edge volgen dan vanaf januari, terwijl de Note 4 en Note Edge weer maand later aan de beurt komen.

Een tijdstip voor de Galaxy S5 en Alpha is nog niet bekend. Evenmin duidelijk is wanneer toestellen als de Galaxy A3, A5 en A7 hun dosis Marshmallow zullen krijgen – maar ze krijgen deze wel.

Zoals gezegd: het is maar de vraag hoe accuraat het bovenstaande is. Zo kunnen we ons goed voorstellen dat Samsung de Galaxy S6 en S6 Edge niet per se pas ná de S6 Edge Plus zal updaten. Maar Samsung kennende blijft het koffiedik kijken tot de eerste updates daadwerkelijk beginnen uit te rollen.

Update: alle voorbehoud die je hierboven al in onze bewoording kon proeven, is op zijn plaats. De lijst is, zo blijkt, hoogstwaarschijnlijk nep.

(bron)

Galaxy deal tips

Praat mee