Koreaanse media bevestigt: Samsung test Snapdragon 820 voor Galaxy S7

Helemaal uit Zuid-Korea komt het nieuws dat Samsung – conform eerdere geruchten – Qualcomm’s Snapdragon 820 aan het testen is, mogelijk voor gebruik in haar topmodel voor 2016: de Galaxy S7.

samsung-galaxy-s7-snapdragon-820 Koreaanse media bevestigt: Samsung test Snapdragon 820 voor Galaxy S7

Toen Samsung besloot de verschillende Galaxy S6 modellen uit te rusten met haar eigen Exynos 7420 processor was dit een aardige klap voor chipmaker Qualcomm. Onlogisch was deze keuze niet: de Snapdragon 810 processor had wat temperatuurproblemen. Maar belangrijker nog was de voorsprong die Samsung dit jaar op technologisch gebied heeft: de Exynos 7420 is de eerste processor die op een 14 nm proces gefabriceerd wordt. De chip is dus simpelweg sneller en energiezuiniger dan de concurrentie.

Toch zat juist deze concurrentie niet stil, en met de onlangs officieel onthulde Snapdragon 820 system on a chip hoopt Qualcomm de kloof volgend jaar weer te dichten. Vandaag worden eerdere berichten bevestigd: Samsung is de nieuwe processor uitgebreid aan het testen, en ziet deze als mogelijke kandidaat voor de hoofdrol in de Galaxy S7, die in 2016 op de markt zal komen.

Of dit uiteindelijk ook echt gaat gebeuren hangt uiteraard van veel factoren af, en er kan tussen nu en de Galaxy S7 nog een hoop veranderen. Maar Qualcomm is in ieder geval nog niet bijvoorbaat al uit de race. – zoveel lijkt duidelijk.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee