‘Eerste flexibele smartphone Samsung in 2016’

Met de komst van de Galaxy S6 Edge en de Galaxy Note Edge krijgen we al een voorproefje van de mogelijkheden van Samsung’s nieuwe gebogen schermtechnologie. Maar het is allemaal toch echt een voorproefje. Er is namelijk nog veel meer mogelijk – zoals een heuse, buig- of zelfs vouwbare telefoon.

samsung-flexible-smartphone-patent-7 'Eerste flexibele smartphone Samsung in 2016'

De scifi versie van… een klaptelefoon?

Ho! Even wachten! Niet gelijk vragen wat je daar nu precies aan hebt, of waarom dit een goed idee is! Of, en hoe het precies een goed idee is moet blijken als het zover is. En het ziet er nu naar uit dat dit volgend jaar – 2016 – het geval zal zijn, aldus een official van Samsung’s Display tak.

Pakweg een half jaar geleden zag we al een daadwerkelijk buigbare telefoon opduiken in een patentaanvraag, waaruit bleek dat de ontwikkeling ervan toen al behoorlijk vergevorderd was. Desondanks is een commerciële toepassing dus nog vrij ver weg – op de gebogen, maar niet buigbare, schermen in recente toestellen als de Note Edge en S6 Edge na dan.

Samsung heeft een aardige voorsprong op de rest van de wereld – uitgezonderd de Zuid-Koreaanse buren van LG – bij de ontwikkeling en productie van flexibele (Amoled) schermen. Logisch dus, dat er in Seoul flink wordt ingezet op de introductie van dergelijke mogelijkheden. Mochten de mogelijkheden inderdaad revolutionair blijken, staat het overgrote deel van de concurrentie op een flinke achterstand. Maar voor het zover is, moet er kennelijk toch nog een hoopg gebeuren.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee