Android Lollipop arriveert op de Galaxy Note 4 in Samsung Experience Stores (nu met planbare ‘Niet storen’ modus)

Hoewel het wachten natuurlijk nog steeds is op de echte, voor iedereen beschikbare Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy Note 4, krijgen vandaag de toestellen in Samsung’s Experience Stores de update al.

samsung-galaxy-note-4-lollipop-maart-exp-store-update Android Lollipop arriveert op de Galaxy Note 4 in Samsung Experience Stores (nu met planbare 'Niet storen' modus)

In ieder geval is deze update voor de Galaxy Note 4 – firmwareversue XXU1BOC3, Android 5.0.1 – van een recentere datum dan de firmware die we ruim een maand geleden al previewden, die versienummer XXU1BOB4 had.

We hebben de nieuwe firmware kost getest, en het lijkt erop dat de belangrijkste bugs van de vorige versie inderdaad opgelost zijn – de Contacten gestopt melding hebben we nog niet gezien, en ook de browser, die op ons redactionele toestel nog teveel haperde, werkt nu weer een stuk soepeler.

samsung-galaxy-note-4-lollipop-maart-exp-store-update-planning-niet-storen Android Lollipop arriveert op de Galaxy Note 4 in Samsung Experience Stores (nu met planbare 'Niet storen' modus)

Helemaal nieuw – in vergelijking met andere Lollipop firmwares die we op Galaxy telefoons tot nu toe zagen – is de mogelijkheid om te plannen wanneer je niet gestoord wilt worden. Tot nu toe bevatte Android 5.0 op Samsung toestellen wel de mogelijkheid om te kiezen of, en door wie, je ‘gestoord’ wilt worden, maar eindelijk brengt Samsung dus ook de optie om in te stellen tijdens welke periodes dit automatisch gebeurt.

Ook de vertrouwde methode om via een sneltoets in je notificatiescherm de Note 4 op stil te zetten zit in deze nieuwe versie ingebakken.

Voor zover dat nog niet het geval was, lijkt de komst van deze update naar de Experience Store toestellen een duidelijk teken dat ook de rest van Nederland Android Lollipop op korte termijn op de Galaxy Note 4 kan verwachten. Als je meer wilt zien van Android 5.0.1 op de Note 4 kun je nog steeds terecht bij onze eerdere preview.

(dank, Henk!)

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

  1. H.J. Berentschot zegt

    Ik heb een Poolse versie van de SG Note 4 de 910c versie met 8 core Exynoss processor.
    Door deze update is mijn phone soepeler en stabieler.

  2. KvnVdH zegt

    Ik heb al een tijdje geleden die 5.0.1 die in Duitsland uit was (BOB4) handmatig geflashed.
    En de “contacten gestopt” bug is irritant. Ik kan niet wachten om een nieuwere versie te proberen.

Praat mee