Samsung Galaxy Tab 4 8.0 met 64 bit processor buikt op in benchmark

Dat Samsung druk bezig is met de ontwikkeling van een volgende generatie tablets laat zich raden. In de database van benchmark GFXBench duikt een curieuze tablet op: een Galaxy Tab 4 8.0, maar dan met 64 bit processor.

samsung-galaxy-tab-4-8-0-64-bit-sm-t333 Samsung Galaxy Tab 4 8.0 met 64 bit processor buikt op in benchmark

Het apparaat dat in GFXBench te vinden is, draagt de modelcode SM-T333, en is uitgerust met Qualcomm’s 64 bit Snapdragon 410 processor – dezelfde die bijvoorbeeld ook in de Galaxy A5 telefoon te vinden is. Voor de rest zijn de specificaties gelijk aan de huidige versie van de Tab 4 8.0, die met een 32 bit Snapdragon 400 door het leven gaat.

En zo rijst de vraag of Samsung niet alleen van plan is een aantal nieuwe tablets te introduceren, maar of de levensduur van bestaande modellen verlengd gaat worden door de lancering van 64 bit varianten.

Het antwoord op deze vraag is lastig te geven, maar waarschijnlijk komen we meer te weten tijdens het Mobile World Congress, dat begin maart in Barcelona plaatsvindt. Mogelijk dat we daar niet alleen kennis maken met een nieuwe Gear smartwatch, en natuurlijk de nieuwe Galaxy S6 telefoon, maar ook met vernieuwde 64 bit Galaxy Tab 4 modellen. Compleet nieuwe Tabs, mogelijk zelfs met 4:3 beeldverhouding, laten waarschijnlijk nog wat langer op zich wachten.

Galaxy deal tips

Praat mee