‘Ronde Samsung Gear smartwatch komt op Mobile World Congress’

Nog niet zo lang geleden toonden we je een Samsung patent voor de bediening van een ronde smartwatch door een draaibare ring. Nu wordt bevestigd dat Samsung – geheel volgens verwachting, inmiddels – inderdaad werkt aan een ronde Gear, die mogelijk al over anderhalve maand zal worden onthuld.

samsung-patent-interface-round-smartwatch1 'Ronde Samsung Gear smartwatch komt op Mobile World Congress'

De mensen van Sammobile hebben van een van hun insiders vernomen dat Samsung inderdaad van plan is op afzienbare termijn een ronde smartwatch te lanceren. Want hoe futuristisch de Gear horloges ook ogen, veel smartwatch gebruik(st)ers geven de voorkeur aan een meer klassiek, rond design.

Echter, ronde smartwatches zijn er inmiddels in overvloed – van Motorola’s Moto 360, tot LG’s G Watch R en Asus’s Zenwatch, om en maar een paar te noemen. Mocht het nieuwe gerucht juist blijken, dat bestaat de kans dat Samsung’s ronde Gear inderdaad is uitgerust met een dergelijke ring bediening – of lunette, zoals het zo sjiek heet.

Wat ons betreft is dit een interessante benadering voor de bediening van een slim horloge, en we zijn dus erg benieuwd waar Samsung mee op de proppen gaat komen. Dit laatste kan wel eens tijdens het aankomende Mobile World Congress gaan gebeuren, dat begin maart in Barcelona plaatsvindt, en waar onder meer ook de lancering van de Samsung Galaxy S6 wordt verwacht.

Galaxy deal tips

Praat mee