64 Bit ‘refresh’ van Samsung’s Galaxy Tab 4 serie krijgt vorm

Nadat we een paar dagen geleden al een vernieuwde Galaxy Tab 4 8.0 met 64 bit Snapdragon 410 processor op het spoor kwamen, lijkt nu ook de 10.1 inch variant in aantocht. Dat blijkt onder meer uit een recente Bluetooth certificatie van een tablet met modelcode SM-T533.

samsung-galaxy-tab-4-10-1-sm-t533-64-bit 64 Bit 'refresh' van Samsung's Galaxy Tab 4 serie krijgt vorm

 

De vernieuwde Galaxy Tab 4 8.0 met 64 bit processor heeft modelcode SM-T333 – de bestaande 32 bits variant draagt de codes SM-T330 en SM-T335. Het laat zich dus raden dat de SM-T533 ook een variant is met Qualcomm’s 64 bit Snapdragon 410 system on a chip.

Niet alleen duikt deze 64 bit Tab 4 met 10.1 inch scherm op in de Bluetooth database, ook in de Indiase importdatabase Zauba is hij te vinden.

Al met al lijkt zo dus een ‘refresh’ van de Tab 4 serie langzaam vorm te krijgen, waarbij de hardware op de processor na gelijk blijft.

Of deze geupgrade Tab 4 varianten de tijd moeten overbruggen tot er een heuse Tab 5 serie verschijnt weten wij natuurlijk ook niet. Hoewel deze laatste in de maak is, zou de ontwikkeling daarvan nog in de kinderschoenen staan waardoor het nog even kan duren voor ze daadwerkelijk klaar zijn voor lancering. Een tussentijdje upgrade van de huidige Tab 4 modellen lijkt dus niet onlogisch.

Wel vermeldt de Bluetooth database dat het producttype een End product is, waardoor we toch benieuwd zijn of we de nieuwe Tab 4’s mogelijk al op het Mobile World Congress begin maart zullen zien, waar ook de nieuwe Galaxy S6 smartphone zijn opwachting zal maken.

 

Galaxy deal tips

Praat mee