Samsung’s SM-A500 komt met geheel metalen behuizing

Samsung werkt aan een nieuwe serie smartphones, die compleet gebaseerd zijn op de nieuwe designfilosofie waarvan we de eerste trekken al zagen bij de Galaxy Alpha en, recent, bij de Galaxy Note 4. Dat is al bekend. Nu duikt het gerucht op dat deze toestellen niet alleen een metalen rand rond het toestel hebben, maar een volledig metalen behuizing.

samsung-galaxy-s5-metaal Samsung's SM-A500 komt met geheel metalen behuizing

Om precies te zijn gaat het hier om het toestel met de modelcode SM-A500, waarvan wij vorige week al de eerste specificaties hadden opgevist. En nu meldt Sammobile dus dat dit toestel een volledig uit aluminium vervaardigde body heeft, in tegenstelling tot de genoemde Alpha en Note 4, die weliswaar een metalen frame hebben, maar waarvan de achterkant uit Samsung’s vertrouwde polycarbonaat bestaat.

Verder duiken een aantal technische details op van het toestel, die deels wel en deels niet overeenkomen met de vorige week gevonden specificaties. Zo zou de SM-A500 een vijf inch scherm krijgen, een acht megapixel camera achter, en een quadcore Snapdragon 400 processor, evenals een 2330 mAh batterij.

De SM-A500 is niet voorzien van fancy snufjes als een vingerscanner, of de IP67 certificatie die bijvoorbeeld de Galaxy S5 en de Galaxy S5 Mini wel hebben.

Dit alles wijst er meer en meer op dat het hier gaat om een midrange toestel, geen echt topmodel. Maar wél een midrange toestel met een metalen behuizing en vermoedelijk meer aandacht voor de vormgeving. Het lijkt er dus op dat Samsung begonnen is meer aandacht te besteden aan haar minder dure toestellen – een goede zaak, en voor de Zuid-Koreanen een noodzakelijke stap om haar marktpositie in dat segment, onder druk door Chinese telefoonmakers, te kunnen behouden.

 

Beste Galaxy A5 deals per provider

Praat mee