Samsung’s ‘Galaxy Alpha-achtige’ SM-A5000 duikt op in GFXBench: 64 bit aan boord?

Sinds de Samsung Galaxy Alpha weten we dat de fabrikant aan een nieuwe ‘designtaal’ werkt. Of ook de Galaxy Note 4 hier reeds van profiteert weten we morgen, maar dat er een hele serie toestellen met een metalen frame aankomt werd vorige week al duidelijk. Eentje hiervan – de SM-A5000 – duikt nu op in de GFXBench benchmark database.

samsung-sm-g5000-gfxbench Samsung's 'Galaxy Alpha-achtige' SM-A5000 duikt op in GFXBench: 64 bit aan boord?

Volgens de gegevens in GFXBench is het toestel voorzien van met de Alpha vergelijkbare specificaties. Het scherm heeft een diagonaal van 4,8 inch, met een 720p HD resolutie.

Interessanter is het feit dat het toestel uitgerust is met Qualcomm’s Adreno 306 grafische processor. Omdat deze in verband wordt gebracht met de Snapdragon 410 processor, lijkt de kans groot dat de SM-A5000 tot Samsung’s volgende generatie toestellen met een 64 bit processorarchitectuur behoort. Een beetje verwarrend is natuurlijk de weergegeven ARMv7 instructie set, maar deze wordt wel vaker foutief aangeduid in GFXBench – zie bijvoorbeeld de vermelding bij de SM-G510F, waarvan wordt aangenomen dat deze óók over een 64 bit processor beschikt.

Twee gigabyte werkgeheugen, 8 GB opslagcapaciteit, een 12 megapixel camera aan de achterzijde, en een frontcamera met een resolutie van maarliefst 4,7 megapixel maken het plaatje compleet.

Beste Galaxy A5 deals per provider

Praat mee