Samsung gaat ‘A-serie’ smartphones lanceren, design als de Galaxy Alpha

Hoewel de recent onthulde Galaxy Alpha van Samsung nog een ‘G-serie’ modelcode meekreeg – de SM-G850 – staat het bedrijf op het punt een nieuwe, op de Alpha gebaseerde toestellen te lanceren. Deze smartphones krijgen een modelcode beginnend met SM-A mee, vandaar ‘A-serie’.

samsung-galaxy-alpa-kopen-aanbieding-nederland Samsung gaat 'A-serie' smartphones lanceren, design als de Galaxy Alpha

De Galaxy Alpha: voorloper van een complete nieuwe smartphone serie?

Volgens Sammobile zal deze ‘A-serie’ voorzien zijn van een premium design vergelijkbaar met dat van de Alpha – lees: een metalen frame – en in eerste instantie bestaan uit drie toestellen: de SM-A300, de SM-A500 en de SM-A700.

De SM-A300 is naar verluid een toestel met een qHD schermresolutie van 960 bij 540 pixels. Uit verschillende user agent profielen op Samsung’s eigen website – zoals HIER, HIER, of HIER – blijkt dat de SM-A500 een schermresolutie heeft van 1280 bij 720 pixels. Ook de SM-A700 zou een dergelijk 720p HD scherm hebben.

Ook zouden deze toestellen een sterk verbeterde camera aan de voorkant moeten krijgen, waarbij we natuurlijk direct denken aan de 3,7 megapixel frontcamera die waarschijnlijk te vinden is in de Galaxy Note 4.

De Galaxy Alpha is zoals de naam een beetje suggereert, en ondanks de ‘G-serie’ modelcode, het eerste toestel in deze nieuwe serie. Of de nieuwe toestellen dus ook een variant op deze naam zullen krijgen is nog niet bekend.

De onthulling van de nieuwe serie zou gepland staan voor het derde kwartaal, dus vóór eind september. Hoewel de IFA beurs, die volgende week in Berlijn van start gaat, een goede gelegenheid hiervoor zou zijn, is het nog maar de vraag of het daar zal gebeuren. Tenslotte lijkt dat evenement voornamelijk in het teken te staan van de nieuwe Galaxy Note 4.

Beste Galaxy A5 deals per provider

Praat mee