De Samsung Galaxy Alpha in het wit

Oké, Samsung, kom nu maar op met die Galaxy Alpha. De belangrijkste technische specificaties zijn inmiddels wel bekend, en ook foto’s van het toestel – oké, een prototype, dat wel – kwamen al voorbij. En nu zien we de Galaxy Alpha ook nog eens in het wit.

samsung-galaxy-alpha-wit-3 De Samsung Galaxy Alpha in het wit

Helemaal uit China komen deze keer kiekjes van de witte Galaxy Alpha dus, waarbij de verschillen met de zwarte toestelversie die we eerder zagen minimaal zijn.

samsug-galaxy-alpha-wit-4-168x300 De Samsung Galaxy Alpha in het witsamsung-galaxy-alpha-wit-2-168x300 De Samsung Galaxy Alpha in het witsamsung-galaxy-alpha-wit-1-168x300 De Samsung Galaxy Alpha in het witsamsung-galaxy-alpha-wit-5-168x300 De Samsung Galaxy Alpha in het wit

De Samsung Galaxy Alpha kan in feite ieder moment onthuld worden, hoewel dit waarschijnlijk pas eind volgende week daadwerkelijk zal gaan gebeuren.

Het toestel is in ieder geval uitgerust met een snelle 2,5 GHz processor – Samsung’s eigen Exynos 5433 octacore chip – en een 4,8 inch Super Amoled scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Standaard heeft de Alpha 32 GB opslagcapaciteit aan boord, terwijl kiekjes gemaakt kunnen worden met een 12 megapixel camera.

De behuizing is deels van metaal – de rand om het toestel – en deels van hetzelfde polycarbonaat dat we maar al te goed kennen van de Galaxy S5. De Alpha kent ook dezelfde trucjes als deze S5: een vingerscanner en een hartslagmonitor zijn ook van de partij, en stiekem gaan we er vanuit dat het toestel ook een IP67 certificatie heeft (maar dat is speculatief).

De verwachting is dat Samsung de Galaxy Alpha niet als topmodel in de markt zal zetten, maar dat het toestel zijn plaats in het aanbod in zal nemen net onder de Galaxy S5, met een prijs die dus ook wat lager ligt.

Als Samsung het toestel inderdaad volgende week onthult, is de kans groot dat hij al begin september in de winkels zal liggen, net iets voor de Galaxy Note 4.

(via)

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee