Meer specificaties Samsung Galaxy Alpha bekend, nieuwe lanceerdatum

Gisteren leek het er even op dat de Samsung Galaxy Alpha al op vier augustus onthuld zou gaan worden. Uit nieuwe informatie blijkt dat deze datum weliswaar correct was, maar dat Samsung de lancering van het toestel opgeschoven heeft tot 13 augustus. Tevens komen we meer te weten over de technische specificaties van de Galaxy Alpha.

samsung-galaxy-alpha-specificaties Meer specificaties Samsung Galaxy Alpha bekend, nieuwe lanceerdatum

Zo zien we wederom bevestigt dat de Galaxy Alpha een beeldscherm krijgt met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Als processor zou het toestel een Exynos 5433 octa core SoC aan boord hebben, met ARM’s Mali T628 grafische processor. Uit opgedoken benchmark testresultaten blijkt dat een prototype van het toestel in AnTuTu scores boven de 38000 neer zet. Dus hoewel de schermresolutie niet bijzonder high end is, zijn de prestaties dit wel.

samsung-galaxy-alpha-antutu-1024x610 Meer specificaties Samsung Galaxy Alpha bekend, nieuwe lanceerdatum

De Galaxy Alpha beschikt over een 12 megapixel camera – stiekem hopen wij op een sensor met optische beeldstabilisatie, maar daarover is nog geen informatie te vinden – én 32 GB interne opslagcapaciteit. Android versie 4.4.4 draait in ieder geval op het toestel dat zijn sporen achterliet in AnTuTu’s database.

Al met al is de Galaxy Alpha dus een opvallend toestel, mét deels metalen behuizing, een mid range beeldscherm – hoewel deze toch erg goed kan zijn, als Samsung dezelfde optimalisatie en calibratie toepast als in de Galaxy S5 – én een high end processor. Een soort premium versie van de Galaxy S5 Mini.

(via)

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Praat mee