Samsung Galaxy Alpha op de foto (update)

En daar is hij dan, de Samsung Galaxy Alpha, in vol ornaat op de foto gezet. Mét deels metalen behuizing, en een voorzichtige bevestiging van een aantal reeds vermoedde specificaties.

samsung-galaxy-alpha-1 Samsung Galaxy Alpha op de foto (update)

Zoals wel vaker zijn het de mannen van Sammobile die de hand wisten te leggen op deze kiekjes, die in tegenstelling tot menig snel genomen foto van een nieuw toestel haarscherp zijn.

En zo zien we dus het toestel dat het geruchtencircuit al geruime tijd bezig houdt – eerst nog als de Galaxy F, en nu dus onder de noemer Galaxy Alpha.

samsung-galaxy-alpha-3 Samsung Galaxy Alpha op de foto (update)

Duidelijk is te zien dat het toestel deels uitgerust is met de langverwachte metalen behuizing, hoewel de achterklep nog van hetzelfde materiaal is dat we al kennen van onder meer de Galaxy S5.

De Galaxy Alpha is een fractie kleiner dan de S5, mede door het kleinere 4,7 inch beeldscherm dat – zo lijkt nu bevestigd – een 720p HD resolutie heeft. Standaard zou het toestel beschikken over 32 GB opslagcapaciteit, dit keer zónder een slot voor een microSD kaartje.

samsung-galaxy-alpha-naast-galaxy-s5-576x1024 Samsung Galaxy Alpha op de foto (update)samsung-galaxy-alpha-naast-galaxy-s5-voor-576x1024 Samsung Galaxy Alpha op de foto (update)

De Galaxy Alpha naast zijn grotere broer, de Galaxy S5

De Galaxy Alpha lijkt zo meer en meer een frisse, nieuwe stap voor Samsung te zijn. Het is deels een high end paradepaardje, met een snelle processor, een design dat zo te zien een wat meer premium gevoel moet uitstralen, en ruim voldoende opslagcapaciteit.

Het 720p HD scherm is vergelijkbaar met dat van de Galaxy S5 Mini – iets groter, zelfde resolutie – waardoor het toestel uiteindelijk net niet helemaal in de categorie topmodel valt. Als we eerdere berichten mogen geloven zien we dit straks terug in de prijs van het toestel, die lager moet zijn dan die van de Galaxy S5.

Of de Galaxy Alpha inderdaad maar zes millimeter dun is, valt uit de opgedoken foto’s nog niet direct op te maken. Ook weten we niet of het toestel over de IP67 certificatie – waterbestendig, stofdicht – beschikt, maar te zien aan de randen langs het scherm en de algemene bouw van het toestel durven we te gokken dat dit wel het geval is. Een vingerscanner is in ieder geval aanwezig in het toestel, evenals – zo te zien – een hartslagmonitor.

Hoe meer we van de Galaxy Alpha weten en zien, hoe benieuwder we worden naar de accuduur van het toestel. Tenslotte is een bescheidener beeldscherm een stuk zuiniger dan het grote, 1080p scherm van de grote Galaxy S5. Deze laatste heeft een heel behoorlijke batterijduur, maar het zou zomaar kunnen zijn dat de Alpha hier nog een schepje (of twee?) bovenop doet.

Rest de vraag of we de Galaxy Alpha ook hier in de winkels kunnen verwachten. Ondanks geruchten over beperkte productiecapaciteit, zijn er wel degelijk signalen dat het toestel naar Europa – en dus hopelijk ook Nederland – komt. In ieder geval word de lancering van de Alpha al volgende maand verwacht. Dan weten we ook meer over óf hij naar ons land komt, en wanneer.

Nog meer foto’s van het toestel vind je bij Sammobile, HIER.

Update: inmiddels heeft Sammobile een kleine nuancering toegevoegd aan de hierboven getoonde afbeeldingen van de Galaxy Alpha. Het toestel op de foto’s zou een prototype zijn. Het kan dus zomaar dat de uiteindelijke versie van het toestel er niet precies zo uitziet.

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Reacties

Praat mee