‘Onthulling Samsung Galaxy Alpha op 4 augustus’ (update: nope, de 13e)

Update: uit nieuwe informatie zou blijken dat de Samsung Galaxy Alpha niet op vier maar op dertien augustus gelanceerd zal worden. Oorspronkelijk had Samsung inderdaad de vierde geprikt, maar inmiddels zou het hele gebeuren ruim een week opgeschoven zijn.

(via)

Oorspronkelijke bericht:

Kort geleden was de Samsung Galaxy Alpha al te zien op verschillende foto’s – een prototype althans – en nu lijkt de datum bekend waarop het toestel onthuld zal worden: 4 augustus.

wpid-samsung-galaxy-alpha-proto 'Onthulling Samsung Galaxy Alpha op 4 augustus' (update: nope, de 13e)

Lange tijd was de Samsung Galaxy Alpha misschien wel het meest mysterieuze toestel waar de Zuid-Koreanen in het geheim mee bezig waren.

Toch werden er gedurende de laatste weken steeds meer details over de Galaxy Alpha bekend: van het 4,8 inch scherm met een 720p HD resolutie en de snelle 2,5 GHz processor, tot de deels metalen behuizing en het feit dat het toestel over 32 GB opslagcapaciteit beschikt.

En nu dus de lanceerdatum, die volgens Sammobile niet half augustus valt, maar al aan het begin van de maand – volgende week dus al, op 4 augustus. Op deze manier rijdt de Alpha de Galaxy Note 4 niet teveel in de wielen, wat betreft aandacht van de pers.

Een onthulling begin augustus zou tevens kunnen betekenen dat de Galaxy Alpha al tegen het einde van de maand in winkels zal belanden.

Intussen laat Eldar Murtazin via Twitter weten dat het toestel zo’n 20% goedkoper zal zijn dan de Galaxy S5. Dat zou, mits dit klopt, betekenen dat Galaxy Alpha direct na de release een winkelprijs zou krijgen van net boven de 500 euro. Natuurlijk laten Russische prijzen – waar Murtazin over speculeert – niet direct vertalen naar Nederlandse prijzen, dus houden we nog maar even een slag om de arm.

Beste Galaxy Alpha deals per provider

Reacties

  1. Rickerttt zegt

    Na de teleurstelling van de S5 mijn hoop gezet op de Prime/alpha.
    Echter is het toch een kleine teleurstelling om te zien dat er een 2gb ram inzit ipv 3.
    Verder ziet het toestelling er goed uit

Praat mee