Samsung Galaxy S5 tip: toolbox

Vrij snel na de lancering van de Samsung Galaxy S5 zagen we ‘m al eens op video voorbij komen: de Toolbox feature die Samsung in de nieuwe versie van haar TouchWiz interface in heeft gebouwd. Tijd om deze eens wat verder onder de loep te nemen.

samsung-galaxy-s5-toolbox-tip Samsung Galaxy S5 tip: toolbox

De Toolbox is in feite een klein, uitvouwbaar extra menuutje, dat je op de interface van de Galaxy S5 kunt ‘plakken’. Hierdoor heb je altijd direct toegang tot je meest gebruikte apps, zonder daarvoor eerst terug te moeten naar het startscherm, en/of je applicatie overzicht.

Je activeert Toolbox het makkelijkst via de sneltoetsen in je notificatiescherm. Veeg bijvoorbeeld de notificatiebalk met twee vingers tegelijk naar beneden om direct al je sneltoetsen te zien. Daar vind je dan ook de Toolbox sneltoets.

samsung-galaxy-s5-toolbox-icon-sneltoets Samsung Galaxy S5 tip: toolbox

Maar zoals gezegd: de Toolbox geeft altijd en overal tot jouw favoriete apps. Die zul je dus wel moeten instellen. Als je je vinger wat langer op de Toolbox sneltoets in het notificatiescherm houdt, ga je direct naar de instellingen ervan. Uiteraard kun je ook via Instellingen daar naartoe gaan – je vindt de optie Toolbox dan onder het kopje Geluid en display. Óf – op een Samsung telefoon leiden altijd meer wegen naar Rome – je legt je vinger even op het ‘rondje’, en sleept ‘m naar het kopje Bewerken, bovenin beeld.

samsung-galaxy-s5-toolbox-instellingen Samsung Galaxy S5 tip: toolbox

Zorg in ieder geval dat de Toolbox functie ingeschakeld is (1) – anders valt er weinig in te stellen. Negeer het feit dat Samsung de Toolbox nu plots Gereedschatset noemt, en tik op Bewerk (2) om zelf te kiezen welke apps er in jouw Toolbox komen te staan.

Je krijgt nu een lange lijst met al jouw apps – je hoeft de gewenste applicaties alleen nog maar aan te vinden (3). Tik op Opslaan (4) als je klaar bent, en je Toolbox is nu voorzien van al je eigen favoriete, meest gebruikte apps.

Vooruit. Het is misschien even wennen, zo’n Toolbox ‘rondje’ dat altijd op je scherm aanwezig is. Door je vinger erop op te leggen, kun je ‘m in ieder geval overal naartoe verschuiven. Hou je je vinger iets langer stil erop, kun je ‘m ook naar naar de prullenbak verplaatsen – of je schakelt ‘m weer uit met de sneltoets in je notificatiescherm.

Hoe het ook zij: Toolbox is de moeite waard om eens uit te proberen.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee