SM-G870 heeft 1080p scherm: Samsung Galaxy S5 Prime? Galaxy F? S5 Mini? Of..?

Nog maar een week geleden, speculeerden wij hier over een Samsung Galaxy S5 variant die met modelcode SM-G870 was opgedoken. Nieuwe informatie over het toestel, te vinden in een user agent profile op Samsung’s eigen website, wijst op een beeldscherm met een 1080p full HD resolutie. Mogelijk gaat het hier niet – zoals we eerste dachten op basis van de prijs – om de Galaxy S5 Mini, maar om de ‘luxe’ veriant, de Galaxy F of een Galaxy S5 Prime. Of een heel andere, onbekende smartphone.

samsung-galaxy-f-s5-prime-sm-g-870-uaprof SM-G870 heeft 1080p scherm: Samsung Galaxy S5 Prime? Galaxy F? S5 Mini? Of..?

Het toestel in kwestie dook vorige week al op in de Indiasche importdatabase Zauba, en kreeg daar een geschatte waarde mee die ons deed denken aan een ‘mini’ variant van een topmodel Galaxy – een Galaxy S5 Mini dus.

De nu opgedoken informatie toont een 1080p schermresolutie, wat in feite drie dingen kan betekenen: óf de Galaxy S5 Mini heeft een 1080p scherm (niet zo logisch, op een kleiner ‘mini’ scherm), óf de SM-G870 is de Galaxy F/S5 Prime maar dan zonder het veelbesproken 1440p scherm (ook niet logisch, gezien de geschatte waarde, die ver onder die van de Galaxy S5 zelf ligt), óf het is een compleet ander toestel waarvan de naam nog niet bekend is. Hoewel je aan de geschatte waarden in Indiase importdatabases niet teveel waarde moet hechten, is dit laatste misschien wel de meeste logische optie.

Verdere informatie laat het bewuste user agent profile, te vinden op Samsung’s eigen website, niet los – behalve dat het ‘betrapte’ toestel ook nu weer de SM-G870A is, waarbij de ‘A’ waarschijnlijk staat voor een toestelversie van de Amerikaanse provider AT&T.

Hopelijk komen we binnenkort meer te weten of dit mysterieuze toestel, dat over betere specificaties beschikt dan de eerder opgedoken waarde ervan doet vermoeden.

Beste Galaxy S5 Active deals per provider

Praat mee