Nee, de Samsung Galaxy S5 komt niet eerder (en productieproblemen blijven bestaan) (update: oeps)

Update: Inmiddels is bekend dat de Zuid-Koreaanse provider SK Telecom zónder medeweten van Samsung de Galaxy S5 in de verkoop heeft gedaan. Om een verplichte verkoopstop voor de provider – die 5 april van start gaat – voor te zijn, besloten het bedrijf de Galaxy S5 ruim vóór de officiële releasedatum op 11 april al aan haar klanten te leveren. Kennelijk was er al een ruime voorraad toestellen geleverd aan de provider. Samsung zelf reageerde nogal verbaasd, en benadrukt dat hier géén afspraken over zouden zijn gemaakt.

Dit alles is op zijn minst een opvallende gang van zaken, maar één ding zijn we nu wel te weten gekomen: een vervroegde release van de Galaxy S5 in Zuid-Korea betekent dus géén vervroegde release elders ter wereld.

Oorspronkelijk bericht:

Zo gaat dat. Gisteren nog konden we lezen dat de Samsung Galaxy S5 héééél misschien wel vroeger dan gepland op de markt zou komen, maar dit gerucht heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf vandaag stellig ontkend. Sterker nog: door aanhoudende productieproblemen zou er rond de geplande releasedatum wel eens een tekort aan toestellen kunnen ontstaan.

samsung-galaxy-s5-g900f-7 Nee, de Samsung Galaxy S5 komt niet eerder (en productieproblemen blijven bestaan) (update: oeps)

Niemand minder dan Samsung Mobile top dog J.K. Shin liet aan de Koreaanse pers weten dat er géén plannen zijn om de Galaxy S5 te gaan verkopen voor er in Zuid-Korea een tijdelijke verkoopstop van start gaat voor de twee grootste providers van het land. Deze verkoopstop is in feite een 45 dagen durende straf, die de Zuid-Koreaanse regering aan een aantal lokale providers oplegde wegens het bieden van te hoge toestelsubsidies bij hun abonnementen.

Tegelijk duikt het bericht op dat Samsung nog steeds moeite heeft om voldoende cameramodules te produceren voor de Galaxy S5. Anderhalve week geleden werd al bekend dat Samsung moeite heeft de benodigde vijf tot zeven miljoen camera’s voor een evenredig aantal toestellen te fabriceren, en het probleem bestaat ook nu nog. Hierdoor zou inmiddels de verwachting teruggeschroefd zijn van de genoemde vijf tot zeven miljoen exemplaren, naar vier tot hooguit vijf miljoen.

De nieuwe ISOCELL sensor die in de zestien megapixel camera van de Galaxy S5 te vinden is, blijkt minder makkelijk in grote hoeveelheden fabriceerbaar – om precies te zijn bezorgt het coatingproces van de lens zelf Samsung al enige tijd hoofdbrekens.

Vooralsnog blijft 11 april dus gewoon staan als dé releasedatum van de Galaxy S5, maar dan wel met de kanttekening dat er in het begin waarschijnlijk minder toestellen beschikbaar zullen zijn dan oorspronkelijk gepland. Of dit ook in ons land direct tot leveringstekorten zal leiden rond die datum weten we natuurlijk pas als het zover is. Tot die tijd kun je ‘m – als je eventuele tekorten voor wilt zijn – natuurlijk gewoon nú al bestellen (zie HIER).

Aan de andere kant: Samsung heeft in het verleden al laten zien tekorten op een verbazingwekkend snelle manier weg te kunnen werken, dus mogelijk komt alles uiteindelijk gewoon op zijn pootjes terecht.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee