Komt de Samsung Galaxy S5 nog voor 5 april op de markt?

Kijk, dat is weer eens een opvallend gerucht in een tijd dat er over de Samsung Galaxy S5 eigenlijk niet zoveel meer te roddelen valt. Het zou namelijk zomaar kunnen zijn dat het toestel éérder dan verwacht in de schappen zal belanden, hoewel het nog maar de vraag is of dit dan ook in Nederland zal gebeuren.

samsung-galaxy-s5-release-5-april Komt de Samsung Galaxy S5 nog voor 5 april op de markt?

In Samsung’s thuisland, Zuid-Korea is namelijk iets geks aan de hand. Vanwege, volgens de lokale regering niet-kosjere, afspraken over toestelsubsidies die providers bieden bij het afsluiten van een abonnement, is daar een 45 dagen durend verkoopverbod ingesteld voor SK Telecom en Korea Telecom. Deze twee grootste providers van het land mogen tussen 5 april en 19 mei dus geen abonnementen – mét toestellen – verkopen.

Zuid-Korea is een grote en belangrijke markt voor Samsung, en de geplande releasedatum van de Galaxy S5 op 11 april zou dus middenin in de periode vallen dat de twee grootste providers geen zaken mogen doen. Om te voorkomen dat de Galaxy S5 aldaar pas ná 19 mei in grote aantallen verkocht kan worden, zou Samsung overwegen de release te vervroegen naar 5 april, zodat er nog een flink aantal toestellen verkocht kunnen worden vóór de belangrijkste verkoopkanalen gesloten worden.

Natuurlijk is hiermee niet gezegd dat de Galaxy S5 ook elders ter wereld, laat staan hier in West-Europa vroeger in de winkels zal belanden. Tel daarbij allerlei recente tegenslagen voor de productie van het toestel – brand, productieproblemen, en andere strubbelingen – en het is maar de vraag of de Galaxy S5 überhaupt in voldoende aantallen vanaf 11 april in ons land zijn arriveren. Maargoed, we mogen hopen, toch?

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee