Meer beren op de weg voor de release van de Samsung Galaxy S5?

Na een eerdere hobbel met de certificatie van de Samsung Galaxy S5 in Zuid-Korea zelf – het toestel zou vallen onder wetgeving voor medische apparatuur – en een brand in een printplaatjesfabriek, duikt er opnieuw een beer op de weg naar release van het toestel op. Problemen met de productie van de camera van het toestel zou kunnen leiden tot schaarste bij de release op 11 april.

samsung-galaxy-s5-fasedetectie-autofocus Meer beren op de weg voor de release van de Samsung Galaxy S5?

De camera van de Galaxy S5 is danwel een hoogstandje met een aantal unieke features – de ISOCELL sensor, en autofocus door fasedetectie, om maar wat te noemen – maar hij is schijnbaar ook lastig te produceren. Doordat er zoveel complexe snufjes in zo’n kleine behuizing moeten worden gepropt, is de foutmarge letterlijk nul komma nul.

In de praktijk betekent dit, dat een verrassend groot aantal gefabriceerde camera’s uiteindelijk niet door de noodzakelijk strenge kwaliteitscontrole komen. Met andere woorden: de productie gaat veel langzamer dan verwacht, omdat de afgelopen weken maar 20 tot 30% van de geplande cameramodules kon worden opgeleverd.

Het laat zich raden dat dit probleem – in tegenstelling tot de eerdere obstakels – mogelijk wél tot vertraging van de release van de Galaxy S5 kan leiden, in ieder geval in sommige markten. Of ons land in dat geval op het lijstje ‘sommige markten’ staat weten wij ook niet – daar zullen we over een week of drie vermoedelijk vanzelf achter gaan komen.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee