Ook binnenkort: de Samsung Galaxy Gear Fit

Terwijl we ontzettend benieuwd zijn naar de lancering van de Samsung Galaxy S5 komende maandag, voegt zich nóg een nieuwe gadget in de rij met spoedig-te-onthullen Galaxy apparaten: de Samsung Galaxy Gear Fit.

samsung-wristband-21 Ook binnenkort: de Samsung Galaxy Gear Fit

 

De Galaxy Gear Fit armband zoals getoond in een patentaanvraag

Dat Samsung bezig was met het ontwikkelen van een nieuwe generatie sport- en fitnessarmbanden wisten we in feite al lang. Een tijdje geleden dook al het gerucht op dat Samsung een Galaxy Band zou gaan lanceren, en wij kwamen daarvoor al een patentaanvraag voor een dergelijke polsband op het spoor.

En nu lijkt het er dus op dat deze de naam Galaxy Gear Fit zal gaan dragen, en uitgerust is met allerlei gezondheidstechnische features en sensoren. De onthulling van de Galaxy Gear Fit zou direct na het weekend op 24 februari kunnen plaatsvinden, tegelijk met de introductie van de Galaxy S5 en mogelijk de Galaxy Gear 2.

De Gear Fit heeft vermoedelijk een (flexibel) beeldscherm, maar géén camera, wat ‘m zowel compact houdt als een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de Galaxy Gear smartwatch. Of de Fit het apparaatje is waarvan een tijdje geleden al Samsung’s interne project naam – ‘K Sport – opdook is nog niet bekend (maar het lijkt niet onlogisch).

(via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee