Meer draagbare Gear in de pijpleiding: patent toont polsband met flexibel scherm (update)

Wie Samsung’s Galaxy Gear nog een beetje te groot vindt, is misschien geïnteresseerd in iets kleiners. Bijvoorbeeld een polsband. Met flexibel scherm, natuurlijk. Zoals in deze vandaag in de Verenigde Staten gepubliceerde patentaanvraag voor…. inderdaad, een polsband met flexibel scherm. Update: de hier getoonde armband zal waarschijnlijnlijk door het leven gaan als de Galaxy Band, en tegelijk met de Samsung Galaxy S5 gelanceerd worden.

samsung-wristband-11 Meer draagbare Gear in de pijpleiding: patent toont polsband met flexibel scherm (update)

 

Het is natuurlijk geen bijzonder spectaculair ontwerp – maar misschien is dat juist wel goed. Zoals gezegd: de Galaxy Gear is niet bepaald klein. Misschien is een dergelijke polsband, die met name notificatie weergeeft voor de gemiddelde gebruiker stiekem veel interessanter, ook al lijkt dit apparaatje niet te beschikken over verdere fancy functies zoals een camera of een microfoon voor telefoongesprekken.

samsung-wristband-21 Meer draagbare Gear in de pijpleiding: patent toont polsband met flexibel scherm (update)

 

De bovenstaande afbeelding laat ons overigens vermoeden dat we hier wel eens te maken kunnen hebben met de Samsung Sport, waarvan de naam een tijdje geleden al geregistreerd werd.

Interessant is, dat de op de polsband getoonde informatie afhankelijk is van de buiging van de band – de functie past zich dus indien gewenst aan, aan de manier waarop de gebruiker de polsband draagt, of er juist iets anders mee doet:

The second terminal senses the amount of transformation […] and displays different information according to the amount of transformation

In ieder geval vind je de patentaanvraag – die overigens al een jaar geleden werd ingediend, maar pas vandaag is gepubliceerd – bij de United States Patent and Trademark Office, en wel HIER.

Galaxy deal tips

Reacties

  1. Ann zegt

    Lijkt mij juist veel handiger en dat er in deze aanvraag geen camera in zit, wil niet zeggen dat er geen plaats voor is.
    Bij de gear zit die camera ook in de band en niet in “het display”

Praat mee