Samsung armband heet mogelijk Galaxy Band, heeft flexibel beeldscherm en veel sensoren

Eerder deze week kon je hier op GalaxyClub een blik werpen op een armband, waarvoor Samsung in de VS een patentaanvraag indiende. Uit Zuid-Korea zelf komt nu het nieuws dat Samsung begin 2014 een armband met – mogelijk – de naam Galaxy Band op de markt wil brengen. Tijd dus om één en één bij elkaar op te tellen, en te concluderen dat deze Galaxy Band wel eens voorzien zou kunnen zijn van een flexibel beeldscherm, naast een flink arsenaal aan sensoren.

samsung-wristband-12 Samsung armband heet mogelijk Galaxy Band, heeft flexibel beeldscherm en veel sensoren

 

Volgens het Koreaanse DDaily zou het een voormalige ingenieur van Apple zijn die nu werkt aan een project onder de naam SAMI – Samsung Architecture for Multimodal Interactions. SAMI zou een soort framework zijn waarbinnen verschillende apparaten continue met elkaar in contact staan. Denk dan vooral aan smartphones en tablets die verbonden zijn met horloges – de Galaxy Gear – en/of een armband, de mogelijke Galaxy Band.

Deze laatste zou volgens berichten volgestopt zitten met sensoren voor temperatuur, luchtvochtigheid, en luchtdruk, maar ook hartslag en lichaamstemperatuur.

samsung-wristband-21 Samsung armband heet mogelijk Galaxy Band, heeft flexibel beeldscherm en veel sensoren

Als we de getoonde patentaanvraag mogen geloven, is de Galaxy Band dus ook voorzien van een beeldscherm(pje), waarvan de getoonde informatie zich aanpast aan de vorm van de band, de oriëntatie ervan, en wat de gebruiker op dat moment aan het doen is. Net als de Galaxy Gear is de Galaxy Band echt een accessoire, die alleen werkt in combinatie met een telefoon, of tablet.

En hoewel het er nu dus op lijkt dat het apparaatje Galaxy Band gaat heten, zijn er nog steeds niet helemaal van overtuigd dat het hier nog om de eerder opgedoken merknaam Samsung Sport gaat – alle ingebouwde sensoren evenals de afbeeldingen in de patentaanvraag suggereren wel degelijk een armband voor sportieve toepassingen, tenslotte.

Galaxy deal tips

Praat mee