Meer foto’s van de Samsung Galaxy S5 (roepen vragen op) (+update: waterdicht, vingerafdrukscanner, 2800 mAh accu)

Oké, inmiddels is het duidelijk: op een evenement gisteren was de Samsung Galaxy S5 aanwezig, en fotografeerbaar. En zo zien we het toestel dus eindelijk in volle glorie van alle kanten gekiekt.

wpid-Screenshot_2014-02-24-11-34-51-1 Meer foto's van de Samsung Galaxy S5 (roepen vragen op) (+update: waterdicht, vingerafdrukscanner, 2800 mAh accu)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: de Galaxy S5 is een vrij onopvallende verschijning, die zelfs significant groter is dan zijn voorganger, de Galaxy S4. Het design wijkt verrassend weinig af, en okk qua materiaalkeuze lijkt Samsung te kiezen voor de vetrouwde maar weinig opzienbarende weg.

wpid-Screenshot_2014-02-24-11-34-08-1 Meer foto's van de Samsung Galaxy S5 (roepen vragen op) (+update: waterdicht, vingerafdrukscanner, 2800 mAh accu)

De Galaxy S5 lijkt in eerste instantie op de markt te komen in vier kleuren: zwart, wit, blauw, en goudkleurig. Het toestel heeft een 1080p Super Amoled beeldscherm, wat na een aantal recente berichten geen verrassing meer mag heten. De camera is, zoals verwacht, voorzien van een 16 megapixel sensor met inderdaad de verschillende nieuwe modi die onlangs al beschreven werden.

Vreemd genoeg bekruipt ons, zo vlak voor de officiële onthulling, het gevoel dat de getoonde Galaxy S5 niet alleen de ‘standaard’ versie is van het toestel, maar ook nog eens dat de kans groot is dat we de luxere versie – de ‘Galaxy S5 Prime‘ of hij ook zal heten – vanavond zal zullen zien.

wpid-Screenshot_2014-02-24-11-34-37-1 Meer foto's van de Samsung Galaxy S5 (roepen vragen op) (+update: waterdicht, vingerafdrukscanner, 2800 mAh accu)

Links de Galaxy S5, rechts de Galaxy S4

Want laten we eerlijk zijn: waarom zou Samsung haar belangrijkste, of tenminste opvallendste toestel, vóór de onthulling al zo achteloos rond laten slingeren?

samsung-galaxy-s5-touchwiz Meer foto's van de Samsung Galaxy S5 (roepen vragen op) (+update: waterdicht, vingerafdrukscanner, 2800 mAh accu)

Nouja, over een paar uur weten we zeker hoe de vork in de steel zit. Voor nu hebben we in ieder geval de hoop dat Samsung in haar grotere Galaxy S5 tenminste een joekel van batterij heeft gestopt, daarmee gehoor gevend aan de wens van veel consumenten om een smartphone te hebben die véél langer doet met één acculading.

samsung-galaxy-s5-usb-waterdicht Meer foto's van de Samsung Galaxy S5 (roepen vragen op) (+update: waterdicht, vingerafdrukscanner, 2800 mAh accu)

Update:

Inmiddels lijkt de bovenstaande afbeelding te bevestigen wat we onlangs al vermoedden: dat de Galaxy S5 inderdaad waterdicht is. De microUSB 3.0 aansluiting is namelijk afgedekt met een klepje, wat toch vooral één doel zal hebben: stof en vocht buiten de deur – of klep – houden. Sterker nog: het gerucht doet de ronde dat de Galaxy S5 een IP67 certificatie op zak heeft. Zijn outdoor bestendigheid is dus vergelijkbaar met de Galaxy S4 Active van vorig jaar. In de praktijk wil IP67 zeggen: helemaal stofdicht, en waterdicht tot een diepte van één meter (en dus ook onder de douche).

Overigens: hoe grappig zou het zijn als de inmiddels tientallen malen gefotografeerde Galaxy S5 eigenlijk de Galaxy S5 Active blijkt te zijn – en dat we de S5 eigenlijk helemaal nog niet gespot hebben?

samsung-galaxy-s5-vingerafdrukscanner Meer foto's van de Samsung Galaxy S5 (roepen vragen op) (+update: waterdicht, vingerafdrukscanner, 2800 mAh accu)

Verder is het inmiddels volledig duidelijk dát er een vingerafdrukscanner aan boord is. Deze kan drie verschillende vingerafdrukken herkennen en onderscheiden, en gebruikt worden om bijvoorbeeld PayPal betalingen te authoriseren.

samsung-galaxy-s5-batterij-2800-mah Meer foto's van de Samsung Galaxy S5 (roepen vragen op) (+update: waterdicht, vingerafdrukscanner, 2800 mAh accu)

En last but not least: de batterij. Afgaande op één van de vele foto’s die inmiddels her en der te vinden zijn van de Galaxy S5 laat zich eenvoudig berekenen dat deze een capaciteit heeft van 2800 mAh – een stukje minder dan volgens eerdere geruchten, maar wel 200 mAh méér dan die van zijn voorganger. Hoe dit zich vertaalt in gebruiksduur moet natuurlijk later blijken.

samsung-galaxy-s5-flitser-sensor Meer foto's van de Samsung Galaxy S5 (roepen vragen op) (+update: waterdicht, vingerafdrukscanner, 2800 mAh accu)

En om de stortvloed aan informatie over de Galaxy S5 die nu loskomt toch netjes af te sluiten met een vraag: wat zijn dat voor sensoren die daar naast de LED flitser te zien zijn? Iemand een idee, of een gokje te wagen? Kan het de sensor voor de aan boord aanwezige hartslagmeter zijn, als je je vingertop erop legt? En vooruit, nog maar een keer: zien we hier écht de Galaxy S5, of stiekem toch de ‘goedkopere’ variant, óf de Active versie?

(via 1, 2, 3, 4)

Beste Galaxy S5 Active deals per provider

Reacties

  • Michel zegt

   Haha 🙂 Dat was ook een beetje mijn reactie… ‘goeie move om de Galaxy S4 een boost te geven’ (maargoed, er zal wel meer in de pijpleiding zitten)

 1. dewinterdesign zegt

  Dit is zeer waarschijnlijk een andere variant op de S5. Deze foto: //www.galaxyclub.nl/2014/02/samsung-galaxy-s5-uitgelekt-video/ laat zien dat de Galaxy S5 ook een gladde achterkant versie zal hebben 😉

 2. Jonah zegt

  Zouden de sensoren naast de LED-flitser geen 3D-sensoren zijn om zo 3D te kunnen filmen?
  Dit zou mij niet verbazen aangezien Google dit jaar aangekondigd heeft dat het bezig om een smartphone te maken die 3D kan filmen.

 3. kimberley zegt

  Het was toch degelijk de s5 haha kan zeggen dat ik hem beter vind als de s4 active die was bij mij na een week al weer kapot en nu na n half jaar de keuze gemaakt tussen de note 3 of de s5 en toch de s5 gekozen heerlijke telefoon

Praat mee