Batterij Samsung Galaxy S5 nieuw type, 2900 mAh capaciteit (update: nee)

Gisteren werd een hoop duidelijk over de Samsung Galaxy S5, een hoop specificaties lijken nu wel zo’n beetje bevestigd. Alleen over de batterij van het toestel tasten we nog behoorlijk in het duister – tenminste, tot vandaag, als de nieuwe geruchten een beetje kloppen.

samsung-galaxy-s4-batterij-problemen Batterij Samsung Galaxy S5 nieuw type, 2900 mAh capaciteit (update: nee)

De Galaxy S5 zou namelijk zomaar voorzien kunnen zijn van een nieuw type li-ion batterij, dat bij gelijke grootte 20% meer energie op kan slaan. En dus zijn er twee mogelijkheden: de batterij kan kleiner worden, óf er kan bij gelijke omvang méér energie in. Voor dit laatste lijkt Samsung gekozen te hebben, want de batterij van de Galaxy S5 schijnt een capaciteit van 2900 mAh te hebben – 400 mAh meer dan de Galaxy S4.

Om het plaatje compleet te maken, schijnt de nieuwe batterij in de S5 ook voorzien te zijn van rapid charge – net als bijvoorbeeld de Galaxy S4 en Note 3. Hierdoor kun je het toestel, ondanks de flinke batterijcapaciteit, binnen twee uur compleet opladen.

Toch blijft de vraag altijd: kan deze grotere batterij genoeg energie leveren voor de krachtiger hardware, en met name voor het scherm met de hoge resolutie van 2560 bij 1440 pixels. En daar kunnen we lang en kort over theoretiseren, maar alleen de praktijk zal leren hoe lang de S5 uiteindelijk met zijn energie zal kunnen doen. Wij zijn benieuwd!

(via)

Update: de hierboven beschreven batterij zou uit de koker komen van het bedrijf Amprius. Dit bedrijf laat weten dat er geen plannen zijn haar accutechnologie te gebruiken in de Galaxy S5, en dat het bericht dus – plat gezegd – volslagen onzin is. Dan weten we dat ook weer.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee