Samsung Galaxy S5 en Note 4: nieuw design en irisscanner

Het geruchtencircuit rond de Samsung Galaxy S5 en zelfs de Galaxy Note 4 draait op volle toeren. En nu krijgt het een nieuwe impuls van niemand minder dan Lee Young Hee, vice-president van Samsung’s mobiele tak, die in een interview met Bloomberg al dan niet direct een boekje open doet over beide toestellen.

samsung-galaxy-s5-note-4-design-irisscanner Samsung Galaxy S5 en Note 4: nieuw design en irisscanner

Allereerst bevestigt mevrouw Young Hee dat de Galaxy S5 gewoon op de markt zal komen volgens Samsung’s vertrouwde jaarlijkse cyclus – lees: eind april. Daarnaast laat ze vallen dat Samsung inderdaad bezig is met de implementatie van de eerder gepatenteerde irisscanner – hiermee de kans verkleinend dat de Galaxy S5 of de Galaxy Note 4 uitgerust zullen zijn met een vingerafdrukscanner.

Maar misschien het meest interessant, is het feit dat Samsung zich bewust is van het feit dat de Galaxy S4 volgens veel gebruikers teveel leek op de Galaxy S3. Dit is de reden dat de nieuwe generatie toptoestellen  – de S5 en Note 4 dus – een nieuw uiterlijk zullen krijgen:

For the S5, we will go back to the basics. Mostly, it’s about the display and the feel of the cover.

Verder laat Bloomberg in hetzelfde artikel weten dat het de Galaxy Note 4 is, die mogelijk voorzien zal zijn van een drie-zijdig beeldscherm – mogelijk ongeveer zoals we eerder zagen in deze patentaanvraag.

En als laatste, maar zeker niet minste, wordt in het interview bevestigd dat er tegelijk met de Galaxy S5 inderdaad een opvolger van de Galaxy Gear gelanceerd zal worden – een Galaxy Gear 2, zogezegd.

In ieder geval is duidelijk dat de lancering van de Galaxy S5 – met een 5,25 inch QHD Amoled scherm met 2560 bij 1440 pixels – ergens in maart zal plaatsvinden, net als die van de Galaxy S4 vorig jaar. Hoewel over de prijs van het toestel nog niets bekend is, lijkt de kans groot dat deze vergelijkbaar zal zijn met die van de S4 bij lancering: een adviesprijs van 750 euro, en een winkelprijs tegen de 700 euro zonder abonnement.

 

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

  1. hans janssen zegt

    Heb de S3, bewust de S4 overgeslagen, zag weinig verbeteringen tov de S3. Maar deze keer ga ik er wel voor, kan niet wachten op de s5 !

Praat mee