Toch een vingerafdruk scanner voor de Samsung Galaxy S5?

Vingerafdrukscanners zijn hip, nadat Apple er eentje in de iPhone 5S propte. Inmiddels zijn er meer toestellen met het snufje, en de vraag of de Samsung Galaxy S5 er eentje zal hebben lijkt logisch. Een nieuw gerucht gooit olie op dit vuur, ondanks eerdere berichten dat Samsung stiekem helemaal niet zo’n interesse heeft in de vingertoppen van haar gebruikers.

samsung-galaxy-s5-vingerafdruk-scanner Toch een vingerafdruk scanner voor de Samsung Galaxy S5?

Het is dit keer DigiTimes, een publicatie met oog voor de electronische industrie, die beweert dat Samsung inderdaad op zoek is naar de juiste vingerafdrukscanner – en wel in voldoende aantallen om in een toestel als de Galaxy S5 ingebouwd te worden. Naar verluid hebben de Zuid-Koreanen een geschikte leverancier gevonden in het Californische bedrijf Validity.

Nu is DigiTimes niet altijd de meeste betrouwbare bron van soortgelijke informatie – en in ons achterhoofd gonst ook nog het gerucht over een irisscanner, waar Samsug enige tijd geleden al een patentaanvraag voor indiende. Veiligheid is fijn, maar beide soorten lichaamsscanner lijkt ons een beetje veel van het goede.

Hoe het ook moge zijn: over een maand of twee wordt de onthulling van de Galaxy S5 verwacht. Tot die tijd zullen we maar weinig echt zeker weten over het toestel, al lijkt de kans groot dat het toestel over in ieder geval één soort identificatie technologie zal beschikken. Samsung is er tenslotte het bedrijf niet naar om gezapig toe te kijken hoe andere fabrikanten dergelijke features toepassen, zonder er zelf een eigen draai aan te willen geven.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee