Patentaanvraag wijst op irisscanner (voor de Samsung Galaxy S5 of Galaxy F?)

Eerder al dook het gerucht op dat Samsung mogelijk een irisscanner in haar Galaxy S5 – of natuurlijk de illustere Galaxy F – wil gaan inbouwen. Dat gerucht krijgt nu versterking van een patentaanvraag, opgeduikeld door PatentBolt.

samsung-galaxy-s5-irisscanner-patent Patentaanvraag wijst op irisscanner (voor de Samsung Galaxy S5 of Galaxy F?)

 

Het is niet helemaal duidelijk of het nu gaat om een irisscanner (waarschijnlijk dat) of een retinascanner – maar voor de gebruiker zal het op hezelfde neerkomen: de Galaxy S5, of een ander toestel, kan de jou identificeren aan de hand van een scan van jouw oog. Deze beveiligingstechniek is in principe betrouwbaarder dan bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner.

Overigens is het nog maar de vraag of we deze technologie daadwerkelijk in 2014 in een toestel als de Galaxy S5 zullen tegenkomen. De weg van een patentaanvraag naar een daadwerkelijke implementatie in een toestel waarvan er tientallen miljoenen verkocht worden is lang.

Duidelijk is in ieder geval dat Samsung bezig is met een irisscannende vorm van smartphonebeveiliging. Maar echt verrassend mag dat niet heten – wáár werken die Zuid-Koreanen tenslotte niet aan?

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee