Dit zijn de officiële afbeeldingen van de Samsung Galaxy Note 3 Neo / Lite

Dat de Samsung Galaxy Note 3 Neo – mogelijk ook Galaxy Note 3 Lite geheten – eraan komt, is al lang geen geheim meer. Zelfs normale foto’s zagen we al. En nu dus de officiële persafbeeldingen, afkomstig van een retailer die zich opmaakt om de voorverkoop van het toestel te starten.

samsung-galaxy-note-3-neo-lite-pers-5 Dit zijn de officiële afbeeldingen van de Samsung Galaxy Note 3 Neo / Lite

De Galaxy Note 3 Neo/Lite is, zoals we al weten, in feite een kruising tussen de Galaxy Note 3 en de Galaxy Note 2. Dat wil zeggen: het uiterlijk is, zoals te zien, geleend van de Note 3, terwijl de het toestel intern sterke overeenkomsten vertoond met de Note 2. Het 5,55 inch Amoled scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels komt van deze laatste, evenals de acht megapixel camera, het werkgeheugen van twee gigabyte, en de opslagcapaciteit van 16 GB. Wel compleet nieuw is de hexacore processor, met vier energiezuinige en twee ontzettend krachtige rekenkernen. Het toestel draait, zodra het in de winkels ligt, op Android 4.3.

samsung-galaxy-note-3-neo-lite-pers-1-300x200 Dit zijn de officiële afbeeldingen van de Samsung Galaxy Note 3 Neo / Litesamsung-galaxy-note-3-neo-lite-pers-4-300x200 Dit zijn de officiële afbeeldingen van de Samsung Galaxy Note 3 Neo / Lite

De afbeeldingen van vandaag zijn naar het schijnt afkomstig van een Belgische retailer, die er nu dus al over beschikt en zich opmaakt om met de voorverkoop van de Note 3 Neo/Lite te starten. Het toestel heeft daar een adviesprijs van 599 euro – 150 euro minder dus dan zijn grote broer, de Note 3. Hoewel deze prijs behoorlijk hoog lijkt – eerder nog dachten we dat de Note 3 Neo/Lite een echte midrange Note zou worden – is het goed om te bedenken dat de uiteindelijke winkelprijs daar al gauw 50 euro onder ligt. In het begin. Geef het een paar maanden, en het toestel zal vermoedelijk al onder de 500 euro zijn gedoken – nog steeds niet goedkoop, maar toch net een stapje betaalbaarder dan de grote Note 3.

samsung-galaxy-note-3-neo-lite-pers-3-300x200 Dit zijn de officiële afbeeldingen van de Samsung Galaxy Note 3 Neo / Litesamsung-galaxy-note-3-neo-lite-pers-2-300x200 Dit zijn de officiële afbeeldingen van de Samsung Galaxy Note 3 Neo / Lite

In principe gaan we ervanuit dat de Note 3 Neo/Lite op het Mobile World Congress – MWC – in Barcelona gelanceerd zal worden, met een daadwerkelijk verkoopstart half maart. Toch laat het feit dat retailers nú al over de nodige promotieafbeeldingen beschikken de mogelijkheid open dat we al vóór die tijd kennis kunnen gaan maken met het toestel. Het MWC start pas over een maand, dus mogelijk wacht Samsung tóch niet zo lang met de onthulling van deze nieuwe telg in de Galaxy Note familie.

(via)

Beste Galaxy Note 3 Neo deals per provider

Praat mee