Samsung Galaxy Note 3 Lite komt op MWC

Vlak voor het weekend dook een mysterieuze telefoon op met de productcode SM-N7505. Vandaag wordt bevestigd dat het hier om de Samsung Galaxy Note  3 Lite gaat, die begin 2014 op de Mobile World Congress (MWC) zijn debuut zal maken.

samsung-galaxy-note-3-lite Samsung Galaxy Note 3 Lite komt op MWC

De Galaxy Note 3 Lite is precies wat de naam doet vermoeden: een goedkopere variant van de niet-zo-goedkope Galaxy Note 3. Als we eerdere berichten enigszins mogen geloven, is de kans groot dat de Note 3 Lite uitgerust zal zijn met een iets kleiner 5,5 inch beeldscherm – hoewel ook 5,7 inch niet uitgesloten is. Verder zien we waarschijnlijk een acht megapixel camera, en een LCD beeldscherm in plaats van het Amoled type van de ‘grote’ Note 3.

Naar verluid zal de Note 3 Lite in eerste instantie in het zwart en wit te koop zijn, maar Samsung kennende is er altijd een kans dat later meer kleurvarianten aan het spectrum worden toegevoegd.

Over een exacte releasedatum is verder nog niks bekend. Een introductie op de MWC, dat van 24 tot 27 februari in Barcelona wordt gehouden, kan duiden op een release in maart, of begin april. Een mogelijke prijs komen we ook dan pas te weten, hoewel deze logischerwijs een stuk ónder die van de Note 3 zelf zal liggen.

Op zich lijkt een Galaxy Note 3 Lite een logische toevoeging aan Samsung’s Note serie. De Note 3 is prijzig, en een toestel met dezelfde functies die een paar honderd euro goedkoper is lijkt een goed idee. Aan de andere kant: op dit moment is bijvoorbeeld de Galaxy Note 2 verkrijgbaar voor een aantrekkelijke prijs. Alleen dit toestel mist de nieuwste S Pen features, zoals Air Command, die in een Note 3 Lite waarschijnlijk wel aanwezig zullen zijn.

Hoedanook: we zijn benieuwd.

(via)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee