Foto van de Samsung Galaxy Note 3 Neo (update: meer foto’s, benchmarks)

Nog maar kort geleden zagen we van de Samsung Galaxy Note 3 Neo de volledige specificaties opduiken, en vandaag is daar dan de eerste foto.

wpid-Screenshot_2014-01-10-09-04-03-1 Foto van de Samsung Galaxy Note 3 Neo (update: meer foto's, benchmarks)

En wat blijkt? De Galaxy Note 3 Neo (links) lijkt als twee druppels water op de iets grotere Galaxy Note 3 (rechts). Verrassend? Nee, natuurlijk niet. Het is tenslotte ook echt een wat compactere, en aan de hardware te zien iets betaalbaarder versie van dat toestel.

Dat laatste is nu nog een van weinige onbekende aspecten van de Note 3 Neo: de prijs. Hopelijk komen we ook die spoedig te weten, hoewel we daarop mogelijk nog moeten wachten tot de officiële onthulling eind februari. Het toestel wordt uiteindelijk half maart in de winkels verwacht.

Update:

De eerste foto – hierboven – van de Galaxy Note 3 Neo bleek slechts een voorproefje. Inmiddels is het toestel in allerlei poses te bewonderen. Niet dat dit nog nieuwe informatie oplevert: de Note 3 Neo komt uit dezelfde designkeuken als de ‘grote’ Note 3, met inderdaad dezelfde kunstlederen achterklep. Alleen de cameramodule op de achterkant lijkt meer op die van de Galaxy S4.

samsung-galaxy-note-3-neo-voor-150x150 Foto van de Samsung Galaxy Note 3 Neo (update: meer foto's, benchmarks)samsung-galaxy-note-3-neo-achterkant-2-150x150 Foto van de Samsung Galaxy Note 3 Neo (update: meer foto's, benchmarks)samsung-galaxy-note-3-neo-achterkant-150x150 Foto van de Samsung Galaxy Note 3 Neo (update: meer foto's, benchmarks)samsung-galaxy-note-3-neo-onderkant-150x150 Foto van de Samsung Galaxy Note 3 Neo (update: meer foto's, benchmarks)

Overigens laten de tegelijkertijd opgedoken benchmark resultaten zien dat de nieuwe processor van de Note 3 Neo – de hexacore Exynos 5260 SoC – zijn mannetje prima staat, en allerminst midrange prestaties levert. In de AnTuTu benchmarktest verslaat de geteste Note 3 Neo overtuigend de Galaxy S4, en haalt net geen 30.000 punten – niet heel veel minder dan zijn grote broer.

Al met al is het maar de vraag of de Note 3 Neo wel de budget Note is, waarvan we eerste dachten dat dit het geval was. De hardware is in ieder geval krachtig genoeg om zich te meten met de meeste high end toestellen. Natuurlijk, de acht megapixel camera en het 720p scherm kunnen niet mee met de top van het deelnemersveld, maar aan de processor zal het zeker niet liggen. Al met al verwachten we een prijs ruim onder die van de Note 3 zelf, maar goedkoop zal de Note 3 Neo toch ook niet zijn.

(via, 2)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee