Samsung Galaxy Note 3 Lite krijgt 720p beeldscherm

Dat hij er aan komt is al lang en breed duidelijk: de Samsung Galaxy Note 3 Lite (update: de Samsung Galaxy Note 3 Neo dus). De enige vraag is: op welke manier zal dit een ‘Lite’ versie zijn van de grote, maar dure Galaxy Note 3. Een aantal eerder genoemde opties zijn het gebruik van een kleiner LCD beeldscherm, en een camera met een lagere resolutie. Het user agent profile van een toestel met de productcode SM-N750 – zeer waarschijnlijk de Note 3 Lite – op Samsung’s eigen website lijkt nu te bevestigen dat een lagere schermresolutie ook van de partij zal zijn: 1280 bij 720 pixels schijnt de Note 3 Lite aan boord te hebben, en geen 1080p scherm dus.

samsung-galaxy-note-3-lite-uaprof Samsung Galaxy Note 3 Lite krijgt 720p beeldscherm

Daarnaast lijkt het erop dat de Note 3 Lite vooralsnog draait op Android 4.3, en nog niet op Android 4.4 KitKat – iets dat geen verrassing mag heten, overigens. Een update naar Android 4.4 zal op zijn vroegst enige maanden na release in de planning staan.

Verder komen we op dit moment nog niet heel veel te weten over het toestel – en uiteraard bestaat er altijd een kans dat de informatie in een dergelijke user agent profile meer bedoeld is als placeholder.

De verwachting is, dat de Galaxy Note 3 Lite eind februari, en mogelijk tegelijk met de Galaxy S5, tijdens de Mobile World Congress in Barcelona onthuld zal worden, om vervolgens half maart in de winkels te belanden.

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Praat mee