‘Metalen body Samsung Galaxy S5 zo goed als zeker’

Ow, wat hebben we het al veel gehad over de al dan niet metalen behuizing van de Samsung Galaxy S5. Vorige week nog viel er te lezen dat de Galaxy S5 mogelijk in twee versies op de markt komt, waarvan er eentje inderdaad gehuld gaat in een metalen body. Nieuws uit Taiwan doet ons vandaag geloven – althans, probeert dit – dat de metalen body voor het toestel nagenoeg zeker is.

samsung-galaxy-s5-metaal 'Metalen body Samsung Galaxy S5 zo goed als zeker'

Al een tijd geleden werd duidelijk dat Samsung het Taiwanese bedrijf Catcher Technology had benaderd voor de productie van behuizingen voor een smartphone. Volgens het bericht van vandaag zal Catcher inderdaad tussen 10 en 30 miljoen behuizingen gaan leveren. Dat is een hoop, maar bij lange na niet genoeg voor een topmodel Galaxy S zoals de S5. Overige behuizingen moeten dan geproduceerd worden door het Chinese bedrijf BYD, en een andere Taiwanese fabrikant Ju Teng.

Uiteraard is dit alles niet in tegenspraak met het ‘twee versies’ gerucht. Als de bovengenoemde fabrikanten samen – laten we eens een getal roepen – rond de 50 miljoen behuizingen maken, dan zijn er nog niet genoeg om de volledige verkoop van een Galaxy topmodel te, uhm, behuizen. Tenzij het dan dus maar om ongeveer de helft van de productie gaat – waarbij de andere helft voorzien is van de goedkopere, kunststof body.

Ook is het natuurlijk goed mogelijk dat de genoemde orderaantallen initiële orders zijn – de andere vijftig miljoen exemplaren komen dan zogezegd later wel

Wij zijn hier de eerste die een korreltje zout aanraden voor bij de consumptie van dit soort nieuws, maar stiekem begint het aluminium-body-voor-de-Galaxy-S5-verhaal toch duidelijk vorm te krijgen. Toch houden we in ons achterhoofd dat geruchten over metalen behuizingen bij ieder nieuwe toptoestel van Samsung opduiken – zelfs de Galaxy S3 werd destijds al vergezeld van soortgelijke geruchten, die dan toch niet waar bleken.

Maar wie weet…

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee