‘Samsung Galaxy S5 komt in twee versies’ – lancering maart/april?

Er gaat momenteel geen dag voorbij zónder nieuws over de Samsung Galaxy S5, en hoewel een precieze lanceerdatum nog steeds niet bekend is lijkt alleen de intensiteit van de berichten bijna te suggereren dat het niet al te lang meer kan gaan duren. Oké, dat is misschien wishful thinking, maar nieuws uit Zuid-Korea zelf lijkt wel die kant op te wijzen.

samsung-galaxy-s5-releasedatum-twee-versies 'Samsung Galaxy S5 komt in twee versies' - lancering maart/april?

Dun, gebogen, en van aluminium: de Galaxy S5 in een recent fantasieconcept

Volgens de invloedrijke Koreaanse publicatie ETNews zal de productie van de Galaxy S5 al in januari in bescheiden mate op gang komen, waarna Samsung’s machinerie vanaf februari pas echt goed op stoom komt. Met andere woorden: vanaf maart of uiterlijk april kan Samsung al over genoeg toestellen beschikken voor een wereldwijde lancering. Dit is tenminste één maand – met een optimistische blik zelfs twee maanden – eerder dan voorgaande jaren.

Al met al lijkt het dat eerdere geruchten over een onthulling in januari wat al te hard van stapel liepen, maar het kan goed zijn dat we in ieder geval niet tot eind april – de release van de Galaxy S4 dit jaar – hoeven te wachten op de nieuwe Galaxy.

En dan is er nog dit: volgens dezelfde bron komen er twee versies van de Galaxy S5. Één premium variant, met een metalen behuizing en een flexibel Amoled beeldscherm, en één versie met een normaal ‘plat’ scherm en een kunststof body.

Dit laatste verhaal komt ons wel erg bekend voor: kwam de Galaxy Note 3 destijds niet in allerlei varianten op een schaal van ‘instapmodel’ tot ‘superdeluxe’? Die geruchten zijn inmiddels lang en breed ingehaald door de realiteit – reden dus om het zoutvaatje erbij te pakken. De kans is gewoon significant dat het hier – zoals wel vaker – om verschillende testtoestellen gaat, die uiteindelijk samenkomen in één coherent toestel.

En of het scherm nu wel of niet gebogen of flexibel is, en de behuizing van aluminium of polycarbonaat: de rest van de specificaties liegen er niet om. Een volgende-generatie processor – 64 bit Exynos of Snapdragon 805 – en een nieuw type 16 megapixel camera, om maar te zwijgen van een mogelijke schermresolutie van 2560 bij 1440 pixels, een 4000 mAh batterij, en minstens drie gigabyte werkgeheugen: de verwachtingen van de Galaxy S5 zijn hooggespannen.

(via)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. Ann zegt

    Ik moet altijd hartelijk lachen met dergelijke uitspraken van marketeers.
    “een metalen behuizing en een flexibel Amoled beeldscherm”

    “Fexibel” als in “buigbaar” samen met “Metalen body”, als in “onbuigbaar”

    duidelijk marketing praat.

Praat mee