Meer Samsung Galaxy S5 geruchten: nieuwe camera, metalen behuizing

Het is opvallend hoeveel relatief concrete geruchten er nú al opduiken over dé Android smartphone voor 2014: de Samsung Galaxy S5. Zo hebben de Zuid-Koreanen net een nieuwe ISOCELL camera sensor onthuld, en is het bedrijf in gesprek met een leverancier van metalen telefoonbehuizingen.

samsung-galaxy-s5-isocell-camera Meer Samsung Galaxy S5 geruchten: nieuwe camera, metalen behuizing

Sinds enige tijd is een ontwikkeling gaande waarbij smartphonecamera’s steeds beter worden in het maken van foto’s in omstandigheden met minder licht. Samsung’s nieuwe ISOCELL camerasensor is ook daarvoor ontwikkeld. Dankzij een betere scheiding tussen de afzonderlijke pixels zou de beeldkwaliteit flink verbeterd worden, onder meer bij minder licht. De sensor – codenaam S5K4H5YB – heeft een resolutie van acht megapixels, en het is niet meer dan logisch dat dit een belangrijke kandidaat is voor de Galaxy S5.

Productie van de sensor moet dit jaar al op gang komen, waardoor er in principe dus ruimschoots voldoende geproduceerd kunnen worden om in een veelverkopende telefoon gebruikt te worden.

Daarnaast komt uit Taiwan het bericht dat Samsung in gesprek is met Catcher Technology, een bedrijf dat onder meer de metalen body maakt van de HTC One. Eerder al doken geruchten op over Samsung’s plannen om metalen behuizingen te gaan fabriceren voor de volgende generatie smartphones.

Het is nog allesbehalve zeker of Catcher inderdaad behuizingen voor de Galaxy S5 gaat maken, maar het feit dat Samsung aan het shoppen is naar zulke onderdelen is nog meer olie op het metalen-behuizingen-vuur.

Dus: een nieuw type camera, en méér hints dat de we in 2014 daadwerkelijk metalen smartphones uit Samsung’s koker zullen zien – de Galaxy S5 kon wel eens een erg interessant toestel gaan worden, die breekt met een aantal inmiddels diepgewortelde Samsung-tradities.

(via 1, 2)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Praat mee