Samsung Galaxy A50 tip: zo maak je de vingerafdruksensor veel sneller

Met de onderstaande tips haal je het meeste uit de vingerafdruksensor van de Samsung Galaxy A50. Die is namelijk sinds de release van het toestel toch wel een heel stuk beter geworden.

Galaxy A50 vingerafdruksensor beter maken

Bij de release van de Galaxy A50 viel de in-display-vingerscanner op daar zijn traagheid. Dat merkten we ook op in onze Galaxy A50 review. Inmiddels zijn we een paar maanden verder, en belangrijker: een paar updates. Beide updates die sinds de release verschenen zorgden voor betere prestaties van de vingerafdruksensor. Bij de meest recente A50 update merkten we, na een erg korte periode van uitproberen, op dat we het verschil niet zo groot vonden. Nu, een week later, stellen we onze mening bij. En zetten de onderstaande stappen op een rij om de werking van de scanner op niveau te krijgen.

Installeer de recente update

De eerste stap op weg naar een vlotter werkende vingerafdruksensor op de Galaxy A50 is de installatie van de meest recente update. Als je dit nog niet hebt gedaan, of ‘m nog niet aangeboden kreeg, ga dan in de Instellingen naar Software-update en tik op Downloaden en installeren. Na download en installatie ben je klaar voor de verdere stappen.

Registreer je vingerafdruk(ken) opnieuw

We hadden het zelf niet gedacht, maar op ons toestel leek de werking van de sensor beter nadat we onze vingerafdrukken opnieuw hadden geregistreerd. Om dat te doen ga je via de Instellingen naar Biometrie en beveiliging. Tik op Vingerafdrukken en voer je pincode in. Kies vervolgens de afdruk die je wilt verwijderen, tik daarna rechtsboven op Verwijderen en bevestig. Begin daarna opnieuw met het toevoegen van vingerafdrukken met Vingerafdruk toevoegen.

Registreer dezelfde vinger twee keer

Je kunt in totaal drie vingerafdrukken vastleggen. Als je geen drie vingertoppen gebruikt in het dagelijks leven, kun je ook twee ‘posities' gebruiken om dezelfde vinger twee keer te scannen. We hebben bijvoorbeeld twee keer de duim vastgelegd die meestal op de plaats van de sensor ligt. Meer data zorgt ook voor betere herkenning, zo lijkt het.

Schakel eerst het scherm in

Hoewel je in principe het scherm van de Galaxy A50 niet hoeft in te schakelen voordat je je vinger scant, helpt het als je dit wel doet. Tenslotte heeft het toestel een optische sensor, die genoeg licht nodig heeft om je vingertop te scannen. Met het scherm uit kan de telefoon pas scannen als de sensoranimatie – de groene cirkel – goed op gang is. Als het scherm al aanstaat kan het scannen eerder starten, zo lijkt het. Begrijp ons niet verkeerd: ook het scannen vanaf een uitgeschakeld display is inmiddels een stuk sneller dan eerst. Maar het scannen zelf gaat iets sneller als je eerst het scherm aanzet.

Beter is beter

Na de laatste update, en na het opnieuw vastleggen van de vingerafdruk, werkt de sensor op onze Galaxy A50 heel aardig. Oké, het is nog steeds nog niet zo snel al een ‘ouderwetse' capacitieve sensor die niet in het scherm zit. Maar eerlijk is eerlijk: het is stukken beter dan toen de A50 voor het eerst uitkwam, twee maanden geleden.

Merk jij ook het verschil op jouw Galaxy A50? Heb jij nog meer tips om de vingerafdruksensor te snel en nauwkeurig mogelijk te maken? Laat het ons hieronder weten!

Lees de reacties (6)

  • nu hetzelfde update voor de A70
    zou fijn zijn
    want wat is die langzaam!!

    maar verder een top toestel als vervanging van mijn s7 edge

  • Als je je vinger vochtig maakt (zoals je een bladzijde omslaat) doet hij het direct, zelfs als het scherm uit is.

  • Dag iedereen,
    Ik heb een recent A50 model met 'glass protection.', ongeveer één maand oud.
    Tot voor de update werkte de vinger herkenning slecht tot heel slecht. Dan maar de tips gevolgd en een software update geinstalleerd, met een reset van de reeds geregistreerde vingerafdrukken.

    Nu zit ik met een GSM waarvan de vingerherkenning het totaal niet meer doet, zelfs het aanleren lukt niet meer. Meestal met de melding "zorg dat de vinger de volledige sensor bedekt'. mijn vingers zijn al niet zo klein dat deze boodschap nergens op slaat.

    Zijn er nog andere tips, of methodes om het ding aan de praat te krijgen ?.
    Dank u wel,
    Dirk

    • Doet 'ie het zonder de glass protection wel? Of ook niet? (m.a.w. werkt de scanner helemaal niet, of alleen maar onder bepaalde omstandigheden, zogezegd)