Samsung Galaxy S10 resetten: zo start je ‘m opnieuw op als hij is vastgelopen

Het zal je maar gebeuren: jouw Samsung Galaxy S10 is vastgelopen. Het toestel reageert om een of andere reden niet meer. De accu eruit halen is geen optie, natuurlijk. Dus: hoe kun je jouw Galaxy S10 resetten?

Zo reset je een vastgelopen Galaxy S10

Vroegâh, toen geluk nog gewoon was enzo, kon je de meeste smartphones altijd opnieuw laten starten door de batterij er even uit te halen. Die tijd is lang voorbij. Je moet het nu doen met de knoppen die het toestel nog heeft. Niet met alle knoppen, natuurlijk. Nee, je hebt er om precies te zijn maar twee nodig: de Aan/uit-knop en de Volume omlaag-knop.

Als jouw Galaxy S10, S10e of S10 Plus helemaal is vastgelopen, dan leg je je vingers tegelijk op deze twee knoppen. Druk ze in, en hou ze allebei minstens zeven seconden ingedrukt. Als je nu roept ‘hej, zo maak je toch ook een screenshot op de Galaxy S10‘, dan heb je helenaal gelijk. Maar: als je toestel gecrasht is, zal dat natuurlijk niet gebeuren.

In ieder geval zit de hardware zo in elkaar dat het indrukken van beide toetsen na zeven seconden een reset forceert. Wij hebben zelf in vele jaren nog niet meegemaakt dat dit niet werkt. Mocht het bij jou onverhoopt toch niet lukken, dan kun je altijd nog wachten tot je accu leeg is.

Waarom was jouw S10 vastgelopen?

Als jouw Galaxy S10 daarna weer opnieuw is gestart, is natuurlijk de vraag waarom het toestel vast is gelopen. Normaal gesproken gebeurt dat namelijk eigenlijk zo goed als nooit. Maar je wilt uiteraard dat het niet nog een keer gebeurt. Daarom het volgende.

Was je net bezig met een nieuwe app? Check dan of de applicatie wel goed is. Controleer bijvoorbeeld review in de Play Store, en verwijder de app weer om nieuwe crashed te voorkomen.

Had je net een update geïnstalleerd? Dan zou er sprake kunnen zijn van een bug in de nieuwe software. Houd in de gaten of jouw toestel vaker vastloopt. Is dit inderdaad het geval, laat het dan aan Samsung weten (en aan ons, bijvoorbeeld in een reactie hieronder). Mogelijk moet een nieuwe update uitgebracht worden om de bug te repareren.

Uiteraard kun je ook je toestel opschonen, als je via de Instellingen naar Apparaatonderhoud gaat. Wacht tot de analyse is afgesloten, en tik op Nu optimaliseren, om overtollige tijdelijkse bestanden weg te gooien. Het toestel bekijkt dan tevens of er oorzaken kunnen worden gevonden voor recente crashes.

Lees de reacties (24)

  • SINDS de update loopt mijn s10 regelmatig vast . Vooral bij camera gebruik . Wie herkent dit ?

    • Hetzelfde sinds een week of twee dus midden mei. Meestal bij gewoon gebruik van zoekfunctie google. Meestal zoekt hij sites op en geeft resultaten weer maar daarna slaat vast. Afgelopen dagen bijna dagelijks.

  • Hetzelfde sinds een week of twee dus midden mei. Meestal bij gewoon gebruik van zoekfunctie google. Meestal zoekt hij sites op en geeft resultaten weer maar daarna slaat vast. Afgelopen dagen bijna dagelijks.

  • beste pas een s10+ aangeschaft. aan de slag wifi kiezen en dan controleren op updates. daar blijft hij hangen er gebeurt niks ook niet bij 4g. hoe kan dat aub
    groetjes bart natens
    ik ben zeerb teleurgesteld duur apparaat en werkt niet bij eerste keer opstarten

  • Nieuw toestel aan het instellen, liep helemaal vast bij updaten van apps. Beide knoppen volgens instructie ingedrukt, weer beeld maar loopt gelijk weer vast. Graag z.s.m . Advies. Is voor verjaardag kado.

  • Samsung S10 tijdens software update blijven hangen op 29%, op advies Samsung factory reset maar ook dat werkt niet! Toestel start na factory harde reboot helaas niet meer op Samsung blijft knipperen op het scherm. Iemand een idee hoe het toestel alsnog op te starten?

1 2 3 5