Samsung Galaxy S10, S9, Note 9 video pro-tip: geoptimaliseerde Adobe Premiere Rush video app beschikbaar

Vanaf nu is Adobe's Premiere Rush Android app speciaal geoptimaliseerd voor Samsung's Galaxy S10, S9 en Note 9. Bovendien kun je ‘m tot het einde van het jaar gratis downloaden en uitproberen.

Adobe Premiere Rush voor Galaxy S10, S9 en Note 9

Bij de officiële lancering beloofde Samsung al dat het toestel een exclusieve, speciaal geoptimaliseerde versie van Adobe's video-editing applicatie Premiere Rush zou krijgen. En inderdaad, dat gebeurt nu. Bovendien is deze voor Samsung geoptimaliseerde variant niet alleen gratis beschikbaar op de Galaxy S10. Ook op de Galaxy S9 en Note 9 kun je ‘m voor nop installeren.

Met Premiere Rush kun je serieus video's opnemen en bewerken op je telefoon. De mobiele versie van Premiere Pro is nu dus geoptimaliseerd voor een aantal Samsung telefoons met Android 9.  Daardoor gaat het exporteren van bewerkte video's bijvoorbeeld tot 70% sneller. Bovendien is er ondersteuning voor HDR10+ en voor Samsung's DeX desktop-modus.

Installatie van Premiere Rush op je Galaxy S10, S9 en Note 9 is tot het einde van het jaar gratis. In de gratis versie kun je gebruik maken van 2GB cloudopslag, een ongelimiteerd aantal projecten creëren, en drie projecten exporteren. Als je besluit lid te worden kun je 20% korting krijgen op een jaarabonnement, 100GB cloudopslag gebruiken en ongelimiteerd projecten exporteren.

Je vindt Premiere Rush voor Samsung in de Galaxy Store HIER.

Meer Galaxy telefoons

Zoals gezegd is de app nu beschikbaar op de Galaxy S10, S9 en Note 9. Samsung geeft aan dat de voor haar hardware geoptimaliseerde versie van Premiere Rush in de toekomst ook voor andere Galaxy apparaten beschikbaar zal zijn. Of dat tegen de dezelfde voorwaarden zal zijn is dan weer niet direct duidelijk.