Tip: beheer Samsung Cloud nu via je browser op je PC

Je kunt Samsung Cloud nu ook direct vanuit een browser beheren, bijvoorbeeld gewoon op je PC of laptop. Daarmee wordt de dienst een stuk handiger in het gebruik. Hieronder lees je hoe het werkt.

Samsung Cloud in je browser beheren

Al een paar jaar is Samsung Cloud de handigste manier om back-ups van je Galaxy telefoon te maken. Met de update naar Android 8.0 voegde Samsung Cloud Drive bovendien de mogelijkheid toe om eenvoudig losse bestanden op te slaan. Maar: handig beheren vanaf je laptop bleef een thema. Oké, er is een Windows 10 app voor, maar deze bleek eerder zo matig dat we ‘m hier niet met een serieus gezicht als tip konden uitlichten. Nu, tussen de opgedoken Android 9.0 details, komt nog een kleinigheidje boven drijven: de mogelijkheid om Samsung Cloud te beheren via een browser.

En inderdaad: als je naar DEZE PAGINA gaat, kun je gewoon via je browser inloggen in je Samsung Cloud account. Eenmaal ingelogd, vind je een vrij overzichtelijk interface. Je ziet direct alle gegevens die je inmiddels hebt verzameld in jouw Cloud, Cloud Drive en Knox/Veilige Map(pen). Je hebt toegang tot je foto's en bestanden, maar ook je krijgt ook inzicht in gesynchroniseerde gegevens van allerlei Samsung apps – al is dit laatste op dit moment nogal basic.

Bovendien kun je gegevens en back-ups van je huidige, of oudere, Galaxy telefoons beheren. En uiteraard kun je je abonnement aanpassen – van het gratis 15GB basisabonnement, tot de grote 200GB optie voor €2,99 per maand. Uitleg en hulp vind je als je – ingelogd – naar de info-pagina gaat.

Gratis blijft beperkt

Al met al wint Samsung Cloud met de browser-interface wat ons betreft duidelijk aan functionaliteit. Natuurlijk moet je kijken of er voor jou genoeg extra-waarde bestaat ten opzichte van clouddiensten van Google. Dropbox, et al. Wie vaak van Galaxy telefoon wisselt, of graag regelmatig back-ups maakt, heeft aan Samsung Cloud een goede optie. Tenslotte is de integratie in de eigen software prima. Daarbij is de 15GB-optie natuurlijk wel erg krap. Dit geldt zeker in tijden waarin toestellen als de Galaxy S8 en S9 met 64GB, en de Galaxy Note 9 zelfs met minstens 128GB opslag geleverd worden. Zelfs de nieuwe Galaxy A7 krijgt standaard al 64GB mee.

Gebruik jij Samsung Cloud? En wilt je het gaan doen nu de browser-interface beschikbaar is? Of geef je de voorkeur aan andere diensten?

Lees de reacties (1)

  • Goedendag, ik zou Samsung Cloud wel willen gebruiken, maar elke ochtend krijg ik de foutmelding dat ik te veel data wil syncen. Dit komt door de muziek op mijn sd-card (>50Gb). Ik ga naar de cloudinstellingen en zet muziek uit in de automatische backup instellingen. De volgende dag (en alle dagen daarna) weer dezelfde foutmelding. Kijk ik dan weer in de Cloud instellingen dan is muziek syncen weer automatisch aangezet. Samsung laat dit probleem al meer dan twee jaar bestaan, zie ik na een zoektochtje op internet. Hebben jullie hier al eens aandacht aan besteedt. Vriendelijke groet, Herman Geerdink

Gerelateerde artikelen