Tip: zo werken AR Emoji en Super Slow-mo op de Galaxy S8 & Note 8

De afgelopen week kregen de Galaxy S8 en Note 8 beide een update met twee nieuwe camerafuncties. Sindsdien kregen wij vaak de vraag: waar zitten ze dan? En hoe werken ze precies?

AR Emoji en Super Slow-mo op de Galaxy S8 en Note 8

Vorige week kreeg eerst de Galaxy Note 8 de september update, gevolgd door de dezelfde update voor de Galaxy S8. Deze updates kwamen uiteraard niet met een uitgebreide handleiding van de nieuwe camerafuncties AR Emoji en Super Slow-mo. En het is ook niet direct duidelijk waar je ze vindt, en hoe ze werken. Dus zetten wij het op een rij.

AR Emoji

Op de Galaxy S8 en Note 8 is AR Emoji een vrij simpele functie zonder franje. Als je in de camera-app op Stickers tikt, verschijnt de optie Mijn Emoji maken in beeld. Kies dit, en volg de nodige stappen. Dus: zet een eventuele bril af, haal je haar (als je het hebt) uit je gezicht. Tik vervolgens op de sluiterknop, en je telefoon scant je gezicht. Kies je geslacht, en wacht even af.

Als je telefoon klaar is – kan even duren – kun je je eigen emoji nog tweaken door huidskleur, haarstijl, bril en kleding te veranderen. Tik uiteindelijk op Opslaan, en bevestig met OK. Je vindt je eigen AR Emoji in de Galerij als doodnormale .GIF bestanden. Je kunt ze dus delen via alle gebruikelijke apps.

Op de Galaxy S8 en Note 8 kun je met AR Emoji helaas geen video's opnemen met je eigen emoji. Ook kun je geen extra AR emoji downloaden, zoals dat op de S9 en Note 9 wel kan. Samsung heeft toch nog wat verschil gelaten tussen de topmodellen uit 2017 en die uit 2018.

Super Slow-motion

De Super Slow-mo functie vind je tussen je andere camerastanden, als je in de camera-app naar rechts veegt. Hij duikt, net als AR Emoji, dus niet als aparte app op. Ook Super Slow-mo is op de S8 en Note 8 en uitgeklede versie van de functie zoals we die op de Galaxy S9 tegenkomen. Je hebt hier slechts één stand: de Super Slow-mo stand. Bovendien kun je de video's alleen handmatig opnemen.

Als je de opname start, lijkt het alsof de opname veel te snel weer wordt afgebroken. Dit is echter geen bug, maar een feature (jaja, flauw). Je kunt tenslotte echt maar een paar seconden vastleggen op de hoge framerate van Super Slow-mo. De kunst is dus vooral de opname van je video heel erg goed te timen.

Al met al leent Super Slow-mo op de Galaxy S8 en Note 8 zich dus niet zo goed voor spontane opnames. Daarvoor kun je nog steeds beter de gewone Slow motion stand gebruiken. Die neemt minder beeldjes per seconde op, maar is een stuk flexibeler in het gebruik.

Lees de reacties (2)