Samsung Galaxy S8 Plus

De Galaxy S8 Plus is, wat schermdiagonaal betreft, met afstand Samsung’s grootste topmodel smartphone ooit. Toch heeft Samsung het 6,2 inch scherm in een relatief compacte behuizing weten te stoppen, wat een opvallend toestel oplevert. Tip: check ook de compacte Galaxy S8.

Links de Galaxy S8 Plus, rechts de S8 zonder plus

Belangrijkste features van de Galaxy S8 Plus

  • 6,2 inch Super AMOLED scherm, 2960x1440 pixels
  • Smalle, waterbestendige behuizing die maar 73 mm breed is
  • 12 megapixel dualpixel camera, 8 megapixel frontcam met autofocus
  • Exynos 9 Octa (8895) 10 nanometer octacore SoC
  • 4 GB RAM, 64 GB UFS 2.1 opslag, microSD slot
  • irisscanner, gezichtsherkenning, vingerscanner
  • Android 7.0 Nougat, Bixby digitale assistent
  • USB type-C, 3.5 mm koptelefoon aansluiting

Uiteraard raden we je aan onze uitgebreide Galaxy S8 (Plus) hands-on te checken, of lees hieronder verder voor een beknopte preview - onder dit overzicht met de beste Galaxy S8 Plus aanbiedingen per provider:

Design

Samsung heeft de Galaxy S8 Plus niet alleen van een enorm 6,2 inch AMOLED scherm – 2960 bij 1440 pixels – voorzien, maar er ook voor gezorgd dat het toestel relatief handzaam is gebleven. Door de Home knop weg te laten, en de randen boven en onder het scherm te minimaliseren is de S8 Plus niet breder dan de 5,5 inch Galaxy S7 Edge.

Een deel van het scherm wordt in beslag genomen door de softwarematige navigatietoetsen, waarvan de on-screen Home toets nota bene drukgevoelig is. Boven het display bevindt zich een indrukwekkende rij sensoren, met onder meer de irisscanner. Samen met de gezichtsherkenning, die werkt via de frontcamera, is dit de belangrijkste beveiligingsmethode op de Galaxy S8 Plus.

Achterop het toestel bevindt zich nog wel een aparte vingerscanner, die op zich prima werkt maar niet zo erg handig geplaatst is.

Specs & prestaties

Binnenin de Galaxy S8 Plus doet Exynos 9 Octa processor zijn werk. Dit is Samsung’s eerste 10 nanometer soc, die vooral een stuk energiezuiniger is dan zijn voorganger. Verder aan boord is 4 GB werkgeheugen, en 64 GB interne opslag van het UFS 2.1 type. Via een microSD slot is dit laatste nog verder uit te breiden.

Software & features

De Galaxy S8 Plus wordt standaard geleverd met Android 7.0 Nougat en de nieuwste versie van de Samsung Experience interface (vroeger TouchWiz genaamd). Naast de digitale, spraakgestuurde assistent Bixby vind je op het toestel dus handige features zoals Veilige Map, en verschillende manieren om prestaties en energiegebruik te optimaliseren en/of aan je eigen wensen aan te passen.

Camera

Als je onder de indruk was van de camera van de Galaxy S7, dan ben je dat ook van de camera van de Galaxy S8 Plus. Deze is namelijk grotendeels vergelijkbaar, met een 12 megapixel resolutie en dual pixel autofocus. Selfiefotografen gaan er wel flink op vooruit met een 8 megapixel frontcam met autofocus.

Batterij

Samsung heeft een vrij behouden accu in de Galaxy S8 Plus, en wil door optimalisatie van de hardware een goede accuduur realiseren. De 3500 mAh accu van het toestel is dus niet klein, maar ook niet overdreven groot.

Snelladen kan de Galaxy S8 Plus uiteraard via de USB type-C aansluiting die onderop het toestel te vinden is (jaja, naast de 3,5 mm koptelefoon aansluiting). Maar als je over een draadloze oplader beschikt kun je deze zonder verdere aanpassingen direct met het toestel gebruiken.

Galaxy S8 Plus kopen

Je kunt de Galaxy S8 Plus nu al voorstellen, al is de officiële release pas eind april. Het toestel is met zijn adviesprijs van € 899,- niet direct goedkoop. Zijn kleinere broertje, de 5,8 inch Galaxy S8 zonder plus kost € 799,-.Je kunt 'm bij Samsung zelf HIER reserveren, of hieronder de beste deals met abonnement checken:

     Samsung Galaxy S8 Plus nieuws

Samsung Galaxy S8 krijgt update met mei patch, bugfixes – update: S8+ nu ook

De Samsung Galaxy S8 mei update wordt op dit moment uitgerold. Deze brengt een nieuwe beveiligingspatch, en een aantal andere bugfixes. Update: ook voor de grotere Galaxy S8 Plus is de update inmiddels beschikbaar (dank, Jeroen). Op dit moment staat voor de Galaxy S8 (Plus) een nieuwe update klaar. Firmwareversie G950FXXU1AQEB/G955FXXU1AQEB brengt onder meer de beveiligingspatch van de maand mei. Daarin […]

Galaxy S8 (Plus) tip: andere icoontjes voor je navigatietoetsen

Ben je de icoontje van de navigatietoesten op je Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus beu? Installeer dan eens een ander setje. Let op: dit is een tip voor gevorderden. Dit gaat namelijk alleen buiten het gebaande pad van de standaardinstellingen. Eerder al lieten we je zien hoe de navigatietoetsen op je Galaxy S8 aan kunt passen. Standaard […]

Galaxy S8 irisscanner kan gefopt worden (update: statement van Samsung)

Met de juiste uitrusting is het mogelijk de irisscanner van de Galaxy S8 (Plus) voor de gek te houden. Update: onderaan vind je Samsung’s respons op dit nieuws. Het is de Chaos Computer Club – een Duitse hackerclub – gelukt om een Galaxy S8 te ontgrendelen via de irisscanner. Dit gebeurde zonder dat de iris van de eigenaar van het toestel […]

Letterlijk kijkje achter het scherm van de Galaxy S8

De echte Samsung Galaxy veteraan weet ondertussen dat Samsung ons van tijd tot tijd letterlijk een kijkje achter de schermen biedt bij haar nieuwste vlaggenschip, en ook de Galaxy S8 zal hier dus niet aan ontkomen. Op de officiële Samsung blog laten de Koreanen een imposante explosive view zien van het nieuwste vlaggenschip en worden de […]

Galaxy S8 (Plus) tip: autocorrect spelling aan- of uitzetten

Het is niet moeilijke om de automatische spellingscorrectie uit te zetten op de Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus, maar je moet ‘m wel even weten te vinden. Automatische spellingscorrectie: vaak een zegen, net zo vaak een vloek. De makkelijkste manier om de autocorrect van je Galaxy S8 (Plus) uit te zetten is als je al aan […]

Galaxy S8 (Plus) tip: eenheidconversie met je calculator

Misschien heb je de Calculator app op je nieuwe Galaxy S8 of Galaxy S8 Plus nog nooit erg nauwkeurig onder de loep genomen. Dan kan het zijn dat je een superhandige nieuwe functie nog niet kent: eenheidconversie. Hoeveel graden Celius is eigenlijk 120 graden Fahrenheit? Hoeveel zeemijl is één kilometer? Hoeveel kubieke voet is één gallon? Vraag jij […]