Samsung Galaxy S8 Plus

De Galaxy S8 Plus is, wat schermdiagonaal betreft, met afstand Samsung’s grootste topmodel smartphone ooit. Toch heeft Samsung het 6,2 inch scherm in een relatief compacte behuizing weten te stoppen, wat een opvallend toestel oplevert. Tip: check ook de compactere Galaxy S8.

Links de Galaxy S8 Plus, rechts de S8 zonder plus

Belangrijkste features van de Galaxy S8 Plus

  • 6,2 inch Super AMOLED scherm, 2960x1440 pixels
  • Smalle, waterbestendige behuizing die maar 73 mm breed is
  • 12 megapixel dualpixel camera, 8 megapixel frontcam met autofocus
  • Exynos 9 Octa (8895) 10 nanometer octacore SoC
  • 4 GB RAM, 64 GB UFS 2.1 opslag, microSD slot
  • irisscanner, gezichtsherkenning, vingerscanner
  • Android 7.0 Nougat, Bixby digitale assistent
  • USB type-C, 3.5 mm koptelefoon aansluiting

Uiteraard raden we je aan onze uitgebreide Galaxy S8 (Plus) review te checken, of lees hieronder verder voor een overzicht van de S8 Plus - onder dit overzicht met de beste aanbiedingen per provider:

Design

Samsung heeft de Galaxy S8 Plus niet alleen van een enorm 6,2 inch AMOLED scherm voorzien (2960 bij 1440 pixels), maar er ook voor gezorgd dat het toestel relatief handzaam is gebleven. Door de Home knop weg te laten, en de randen boven en onder het scherm te minimaliseren, is de S8 Plus niet breder dan de 5,5 inch Galaxy S7 Edge.

Een deel van het scherm wordt in beslag genomen door de softwarematige navigatietoetsen, waarvan de on-screen Home toets nota bene drukgevoelig is. Boven het display bevindt zich een indrukwekkende rij sensoren, met onder meer de irisscanner. Samen met de gezichtsherkenning, die werkt via de frontcamera, is dit de belangrijkste beveiligingsmethode op de Galaxy S8 Plus.

Achterop het toestel bevindt zich nog wel een aparte vingerscanner, die op zich prima werkt, maar die wel enige gewenning vergt. Echter, als je 'm eenmaal weet te vinden werkt hij behoorlijk intuïtief.

Specs & prestaties

Binnenin de Galaxy S8 Plus doet Exynos 9 Octa processor zijn werk. Dit is Samsung’s eerste 10 nanometer soc, die vooral een stuk energiezuiniger is dan zijn voorganger. Verder aan boord is 4 GB werkgeheugen, en 64 GB interne opslag van het UFS 2.1 type. Via een microSD slot is dit laatste nog verder uit te breiden.

Software & features

De Galaxy S8 Plus wordt standaard geleverd met Android 7.0 Nougat en de nieuwste versie van de Samsung Experience interface (vroeger TouchWiz genaamd). Naast de digitale, spraakgestuurde assistent Bixby - die pas later actief zal worden - vind je op het toestel handige features zoals Veilige Map, en verschillende manieren om prestaties en energiegebruik te optimaliseren en/of aan je eigen wensen aan te passen.

Camera

Als je onder de indruk was van de camera van de Galaxy S7, dan ben je dat ook van de camera van de Galaxy S8 Plus. Deze is namelijk grotendeels vergelijkbaar, met een 12 megapixel resolutie en dual pixel autofocus. De voornaamste verbetering ten opzichte van zijn voorganger, is het grotere dynamische bereik. Selfiefotografen gaan er ook flink op vooruit, met een 8 megapixel frontcamera met autofocus. Voorbeeldfoto's:

Batterij

Samsung heeft een vrij behouden accu in de Galaxy S8 Plus gestopt, en wil door optimalisatie van de hardware een goede accuduur realiseren. De 3500 mAh accu van het toestel is dus niet klein, maar zeker niet overdreven groot. In de praktijk levert dit gewoon een prima accuduur op. Je zult je best moeten doen om 'm in een dag leeg te krijgen. Wie er twee dagen mee wil doen, moet wel een bescheiden gebruikspatroon hebben. Uiteraard kun je ook een van de besparingsstanden activeren.

Snelladen kan de Galaxy S8 Plus uiteraard via de USB type-C aansluiting die onderop het toestel te vinden is (jaja, naast de 3,5 mm koptelefoon aansluiting). Maar als je over een draadloze oplader beschikt kun je deze zonder verdere aanpassingen direct met het toestel gebruiken.

Galaxy S8 Plus prijzen

Zoals gezegd: check ook onze uitgebreide Galaxy S8 (Plus) review, voor veel meer informatie. Je kunt de Galaxy S8 Plus inmiddels bijna overal in Nederland kopen. Het toestel is met zijn adviesprijs van € 899,- niet direct goedkoop. Je kunt 'm bij Samsung zelf HIER bestellen, of de beste deals met abonnement checken:

     Samsung Galaxy S8 Plus nieuws

Galaxy S8 kopen: nu direct leverbaar in Nederland (update: meer geld voor je oude smartphone!)

Wil jij een Galaxy S8 kopen? Na een drukke pre-order periode zijn Samsung’s nieuwe Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus gewoon op de markt, en dus zonder enige problemen leverbaar in Nederland. Wáár je ze zoal kunt aanschaffen, en wat ze dan kosten, vind je snel en simpel hieronder. En nu zijn ook ‘BKR-vrije’ aanbiedingen direct te vergelijken! Update: koop […]

Galaxy S8 Android 8.0 Oreo update in ontwikkeling

Verrassend is het niet, maar bevestiging is altijd goed. Dus: ja, Samsung werkt aan de Galaxy S8 Android 8.0 Oreo update. Het is alweer even geleden dat wij onze lijst publiceerden met welke Galaxy’s de update naar Android 8.0 Oreo krijgen. Uiteraard prijken de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus bovenaan dit overzicht. En inderdaad: de […]

Galaxy S8 augustus update nu van start (23-8: S8 zonder plus nu)

De Galaxy S8 augustus update rolt vanaf nu uit in Nederland. De update brengt de nieuwste beveiligingspatch naar het toestel. Als eerste arriveert de update op de dual-SIM Galaxy S8 Plus, curieus genoeg. Andere varianten moeten nog even afwachten. Update: inmiddels is de update ook op de unbranded S8 en Galaxy S8 Plus te installeren. Ook voor Vodafone branded S8-modellen […]

Samsung kondigt wereldwijde uitrol Bixby aan (update: nu actief)

Samsung heeft de wereldwijde uitrol van de Engelstalige versie van Bixby aangekondigd. Update: inmiddels is de assistent ook hier daadwerkelijk geactiveerd. Vorige week al doken de voortekenen op van een bredere uitrol van de spraakgestuurde Galaxy S8 assistent, Bixby. Wij previewden ‘m zelfs al even, althans, één functie ervan. Zoals verwacht was dat slechts een voorbereiding […]

Eerste Bixby spraakfunctie voor de Galaxy S8 duikt op buiten de VS (wij probeerden ‘m)

De stemgestuurde assistent van de Galaxy S8, Bixby, is vooralsnog alleen te gebruiken in de VS en Zuid-Korea. Een update voor sommige Bixby apps brengt nu de mogelijkheid om tekst te dicteren ook naar andere landen. En met andere landen bedoelen we vooral: Duitsland. Direct na de lancering van de Galaxy S8 (Plus) bleek de […]

Gerucht: ‘spoedig Galaxy S8 Android 7.1 update’ (uhm, twijfelachtig)

Volgens de Australische tak van Vodafone staat de Galaxy S8 Android 7.1 update in de startblokken. Maar: wij hebben onze twijfels. Op het forum van Vodafone Australië is sinds kort een overzicht te vinden met aankomende updates voor Android telefoons. Daar zijn onder meer de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus te vinden, inclusief de […]