Samsung Galaxy S8 Plus

De Galaxy S8 Plus is de grote broer van de Galaxy S8, die tegelijk gelanceerd zal worden. Samen vormen de toestellen Samsung's absolute high-end aanbod in de eerste helft van 2017.

Computerrenders van de Galaxy S8 en S8 Plus

Design

De Galaxy S8 Plus zal, net als zijn kleinere broer, een Super AMOLED scherm hebben dat een groot deel van de voorzijde van de behuizing vult. Door het weghalen van de Home toets ontstaat genoeg ruimte voor een 6,2 inch schermdiagonaal, in een body die niet breder is dan die van, bijvoorbeeld, de Galaxy S7 Edge. De behuizing is natuurlijk weer bestand tegen water, dankzij de IP68 certificatie.

Hardware

Elders ter wereld zal Samsung de Galaxy S8 Plus uitrusten met Qualcomm's Snapdragon 835 processor, maar hier in Europa wordt vermoedelijk de toestelversie verkocht die de eigen Exynos 8895 octacore chip aan boord heeft. Beide processoren zijn gebakken op een 10 nanometer proces, waardoor ze niet alleen sneller zijn dan eerdere, vergelijkbare soc's, maar vooral een stuk minder energie verbruiken.

Het werkgeheugen is waarschijnlijk 4 GB groot - 6 GB is nog niet uit te sluiten - terwijl je op de S8 Plus straks standaard over 64 GB interne opslag beschikt. Een SD kaartje zorgt uiteraard voor maximaal 256 GB extra ruimte.

Camera's

Precieze eigenschappen van de camera's van de Galaxy S8 Plus zijn nog niet bekend, maar we gaan er vanuit dat deze niet veel af zullen wijken van de indrukwekkend goede 12 megapixel sensor in de huidige Galaxy S7. Alleen de frontcamera krijgt waarschijnlijk een aardige upgrade naar een 8 megapixel resolutie - of hoger - inclusief autofocus.

Accu

Zonder enige vorm van zekerheid te bieden, hebben recente geruchten de Galaxy S8 Plus een batterij toebedeeld met een capaciteit van rond de 3500 mAh - mogelijk 3600 mAh, net als de S7 Edge. Hoewel hier dus niet echt sprake is van 'groei', zou de energiebesparende processor er - in combinatie met mogelijk een zuiniger AMOLED scherm - toch voor zorgen dat de accuduur van de S8 Plus beter is dan die van de S7 Edge.

En verder

In tegenstelling tot eerdere geruchten lijkt inmiddels zeker dat de Galaxy S8 Plus gewoon een 3,5 mm koptelefoonaansluiting heeft, die netjes naast de USB-C poort onderop de telefoon zit. De vingerscanner zit waarschijnlijk aan de achterkant van de behuizing, en aan de voorkant vinden we straks - naast de frontcam - dezelfde irisscanner die eigenlijk al zijn debuut beleefde in de Note 7.

Onthulling, release, prijs

De Galaxy S8 Plus wordt vermoedelijk eind maart officieel aan de wereld getoond, en zal dan in de tweede helft van april daadwerkelijk te koop zijn. Een adviesprijs is nog niet bekend.

Wil je een berichtje van ons ontvangen zodra de Galaxy S8 Plus in Nederland arriveert? Meld je dan aan voor onze emailnotificatie:

     Samsung Galaxy S8 Plus nieuws

Samsung introduceert nieuwe versie van klassieke ‘Over The Horizon’ ringtone in collaboratie met Jacob Collier

Zoals ondertussen traditie is geworden, krijgt ook de Galaxy S8 (Plus) een compleet nieuwe versie van de klassieke ‘Over the Horizon’ tune van Samsung die al sinds mensenheugenis als standaard ringtone wordt meegeleverd op de high-end Galaxy toestellen van de Koreanen. Dit jaar is Samsung een collaboratie aangegaan met YouTube sensatie en tweemalig Grammy Award […]

Voor het weekend: Galaxy S8 (Plus) in het blauw, en op video (update: en op de foto)

Met minder dan een week tot de onthulling is de Galaxy S8 – danwel de Galaxy S8 Plus – wel zo’n beetje Samsung’s slechtst bewaarde geheim sinds jaren. Voor nu: een persrender van de toestellen in het blauw, plus een korte video. Update: onderaan hebben we inmiddels nog een mooi kiekje toegevoegd. De nooit hier […]

Samsung lanceert alvast slimme assistent van de Galaxy S8 (en meer): Bixby

Ruim een week voor de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus lanceert Samsung alvast de langverwachte slimme assistent Bixby – de AI waarmee je straks zo’n beetje alles kunt bedienen (maar vermoedelijk nog niet in het Nederlands). Het (mogelijke) Bixby logo, zoals we deze enige tijd terug ontdekten Met nog iets meer dan een week te […]

Evan Blass verklapt Europese prijzen en kleuren van de Galaxy S8 en S8 Plus

Het lijkt erop alsof Samsung dit jaar meer moeite heeft dan normaal met het ‘geheimhouden’ van bepaalde zaken omtrent de release van haar nieuwste vlaggenschepen, de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Zo kregen we de afgelopen weken al tal van geruchten naar ons toegeworpen van befaamde ‘tech-leakers‘ over zowel de specs als features van de Galaxy S8 […]

Samsung bevestigt op eigen website komst en naam spraakgestuurde assistent Bixby

In een nieuwe versie van een privacyverklaring bevestigt Samsung definitief de komst van haar digitale assistent Bixby, die zijn debuut zal beleven op de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Op de Italiaanse website van Samsung is sinds kort de vernieuwde pagina met privacyinformatie te vinden. De pagina bevestigt definitief wat wij al maanden geleden […]