Brede uitrol Android 8.0 Oreo update Galaxy S8 gestart, Nederland volgt later

De officiële update naar Android 8.o Oreo voor de Galaxy S8 is vandaag in veel landen gestart. Ook mensen die niet aan de betatest deelnamen kunnen hun toestel updaten. Nederland volgt pas wat later, zo horen wij.

samsung-galaxy-s8-android-8-oreo-1024x729 Brede uitrol Android 8.0 Oreo update Galaxy S8 gestart, Nederland volgt later

Vorige week startte de officiële update naar Android 8.0 voor de Galaxy S8. Echter, dat was alleen op toestellen die deelnamen aan het betaprogramma. Nu is de update dan ook beschikbaar voor gebruikers die hier niet aan meededen – in een aantal landen, althans.

Brede uitrol Oreo voor de Galaxy S8

Onder meer in Duitsland, Frankrijk en een aantal Scandinavische landen kunnen ook niet-betatesters hun Galaxy S8 (Plus) nu updaten. Aldaar wordt een meer dan 1300MB grote update uitgerold met dezelfde firmware die we vorige ook zagen: XXU1CRAP. Deze bevat tevens de beveiligingspatch van de maand februari. Een publiceerden wij al een lijst met de belangrijkste veranderingen, evenals een uitgebreide Nederlandse preview van de nieuwe software.

Nederland

In Nederland is de update op dit moment nog niet beschikbaar. Wij hebben vernomen dat dit mogelijk pas begin volgende week gaat gebeuren. Of dat zo is moet blijken, maar dat Samsung dergelijke grote updates in fases uitrolt is niets nieuws. Vorig jaar arriveerde de Nougat update voor de Galaxy S7 ook ongeveer een week na de start van de wereldwijde uitrol, toen.

Andere Galaxy telefoons

Nu de Oreo update voor de Galaxy S8 langzaam maar zeker op gang komt, kunnen we ook over de horizon gluren naar andere toestellen. Recent nog ontdekten we dat dezelfde update in ontwikkeling is voor de Galaxy S7, A3 en A5 (2017) en voor de Tab S3. Voor de Galaxy S7 Edge dook zelfs vroegtijdig een complete Oreo-firmware op.

Ook voor de Galaxy Note 8 zit de update naar Android 8.0 natuurlijk in de pijpleiding. Deze maand komt deze nog niet – een firmware met de februari patch en Android 7.0 zal eerst nog arriveren. Toch is dit vermoedelijk de eerste Galaxy die na de S8 de update zal krijgen. En hopelijk over niet al te lange tijd, dus.

Meer weten over welke Galaxy wanneer de Oreo update krijgt? Houd dan ons grote ‘Android-8.0-Oreo-update-voor-je-Galaxy‘-overzicht in de gaten!

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee