Samsung rolt elders bugfix update uit voor Galaxy S7 (Edge) met Nougat

In sommige landen is de update naar Android 7.0 al beschikbaar voor de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge, maar in Nederland nog niet. Vóór een verdere Europese uitrol arriveert nu eerst een heuse update met bugfixes voor de S7 modellen die al wel Nougat kregen.

Hoewel onze Galaxy S7 Edge met Android Nougat al enige tijd vlekkeloos zijn werk doet, lijkt Samsung toch nog wat kreukels te willen gladstrijken alvorens de update naar (veel) meer Europese landen – waaronder Nederland – uit te rollen. Een update die vandaag arriveert op een aantal niet-Nederlandse Galaxy S7-varianten wekt tenminste die indruk.

De update in kwestie is net geen 100 MB groot, en bevat firmwareversie XXU1DQB3. Eventuele hoop dat de update óók de security patch van februari installeert komt bedrogen uit. Dit bevestigt dat het hier dus echt om een pure bugfix update gaat, die kennelijk toch nog bestaande problemen met de nieuwe software moet fixen – ondanks het feit dat er geruime tijd een beta-testprogramma liep voor Nougat op de Galaxy S7.

Welke bugs deze update precies aanpakt is niet bekend. De omschrijving bij de update noemt alleen de gebruikelijke, generieke punten: stabiliteitsverbeteringen, bugreparaties, prestatieverbeteringen.

Hopelijk kan, met deze nieuwe verbeteringen, de uitrol van Nougat voor de Galaxy S7 en S7 Edge in hoger tempo verder. Tot nu toe arriveerde de update wel in verschillende Europese landen, maar het verspreidingstempo lag vrij laag.

Uiteraard laten wij het je zo snel mogelijk weten zodra de Nougat update inderdaad op Nederland S7-varianten arriveert. Stay tuned…

PS: vergeet niet onze tips te checken voor een goede voorbereiding op de Android Nougat update voor jouw Galaxy. En ook een eerste overzicht met tips en trucs voor ná de Nougat update kun je natuurlijk alvast onthouden!

Lees de reacties (16)

  • In welk land is hij dan al uit (Unbranded) want dan kan het via odin, ook gedaan met mn s7 uit duitsland... en daar zat toen een tmobile/congstar rom op en nu officieel phn rom

    • Unbranded op dit moment alleen in Engeland en de Verenigde Arabische Emiraten - voor Vodafone wat meer landen (waaronder Duitsland).

    • Net de:

      Model SM-G935F
      Model name Galaxy S7 edge
      Country United Kingdom
      Version Android 7
      Changelist 10273029
      Build date Fri, 30 Dec 2016 11:24:49 +0000
      Security Patch Level 2017-01-01
      Product code BTU
      PDA G935FXXU1DPLT
      CSC G935FOXA1DPLT

      Ge-flashed geen problemen tot nu toe, works like a charm. Kreeg idd gelijk een update.
      Probeer dit niet met een branded toestel..

  • Dat wel maar fatsoenlijk normaal de update 7.0 of hoger uitbrengen voor samsung ho maar belachelijk

  • helemaal mee eens vincent ik zie meer nieuws over update nougat voor andere toestelen ik vind het belagelijk zeg gewoon dat voor s7 s7 edge update is gestopt samsung is gewoon met andere toestel bezig en trouwens ze zeiden aan het einde van jaar 2016 en nou 3 keer niks zijn gewoon leugens als toch nougat wilt heben doe dan maar met odin roote en zijn videos uitleg over nougat ik laat hierbij android 6.1

    • Denk aan je hart en maak je niet zo druk. Oh en het zou fijn zijn als je je zinnen zou beginnen met een hoofdletter en eindigen met een punt. Dat leest wat makkelijker weg.

  • Ik denk dat ze wat voorzichtig zijn en nu na deze bugfixes.
    Deze versie sneller overal gaan uitrollen.
    Ik zit ook op android 7 te wachten vanwege resolutie mogelijkheid.
    Maar geduld is ook een schone zaak.
    En de huidige versie draait ook prima.
    Dus nog even wachten is ook geen probleem.

  • Als ik wil flashen met odin welke CSC file moet ik dan pakken? De CSC of Home CSC? Alvast bedankt

1 2