‘Samsung werkt aan Galaxy S7 Mini’

Natuurlijk, het obligate ‘Mini-gerucht’ dat bij de lancering van een nieuw topmodel hoort laat dit jaar niet lang op zich wachten: berichten uit Taiwan suggereren dat Samsung werkt aan een heuse Galaxy S7 Mini.

samsung-galaxy-s7-edge-1 'Samsung werkt aan Galaxy S7 Mini'

Volgens de Taiwanese website AppleDaily zou Samsung de behoefte hebben Apple’s aankomende iPhone SE (een 4 inch ‘iPhone Mini’) van concurrentie te voorzien door de lancering van een Galaxy S7 Mini. Een op het eerste gezicht logische stap, die bij nadere beschouwing minder voor de hand ligt.

Uiteraard heeft Samsung een lange geschiedenis van het uitbrengen van Mini varianten van hun topmodellen. Zo waren er een Galaxy S3 Mini, Galaxy S4 Mini en Galaxy S5 Mini, voor wie hun respectievelijke grote broers te groot waren. Een Galaxy S6 Mini schitterde vorig jaar dan weer door een compleet gebrek aan bestaan.

Volgens AppleDaily is de Galaxy S7 Mini een toestel met een 4,6 inch scherm en een 720p HD resolutie, een 12 megapixel camera en 3 GB werkgeheugen. Als je nu roept ‘hey, dat lijkt wel de Galaxy A3 (2016)‘ dan zit je er naast – maar niet heel ver. De A3 (2016) heeft minder RAM (1,5 GB) en een 13 megapixel camera, en een 4,7 inch AMOLED scherm met een 720p HD resolutie.

De processor van de vermeende S7 Mini – dezelfde als in de grote Galaxy S7 – moet dan wel een stuk sneller zijn dan die van de A3 (2016), en het lijkt logisch dat de 12 megapixel camera ook van een vergelijkbaar type is als de volwaardige S7, met dual pixels en een grote f/1.7 lens.

Op dit moment ontbreken concrete aanwijzingen dat een dergelijke toestel in ontwikkeling is – geen zacht gefluister achter de coulissen, geen sporen die een dergelijk toestel ergens heeft nagelaten. Totdat dit verandert, blijft een flinke brok zout aangeraden. Met haar Galaxy A (2016) serie en de twee S7 modellen is het maar de vraag of Samsung echt behoefte heeft aan een S7 Mini.

Zou jij een Galaxy S7 Mini interessant vinden? Of anders gezegd: interessanter dan een Galaxy A3 (2016), ervanuit gaande dat hij dan ook flink duurder zou zijn dan deze laatste? Check voor het complete plaatje eventueel onze uitgebreide Galaxy A3 (2016) review.

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

  1. Rick zegt

    hmmm met de A en de J serie zie ik geen meerwaarde in een S7 mini, misschien voor Samsung zelf gezien de ”Kracht” achter de naam S7 (mini), kan me voorstellen dat de wat mindere specs bewuste gebruikers eerder voor gaan met zo’n naam dan een A3 of iets in die trend.

  2. Gideon zegt

    Voor mij heeft een s7 mini zeker meerwaarde. Een A3 of vergelijkbaar is het niet: snelheid, foto’s, etc. is het voor mij allemaal net niet. Ik wil een android die ‘snappy’ is, mooie foto’s maakt, goede accuduur heeft, waterdicht is en niet te groot. In die categorie is de spoeling dun. Dan hou je een beetje de sony z5 compact en s5 mini over. Waar bij de s5 mini niet heel snappy is, en ook niet echt mooi. De z5 is wel interessant, maar wat hoekig, zwaar en heeft geen fysieke home-button. Maar bovenal vind ik de dialer drama.

    Ik hoop dat de s7 mini redelijk licht een klein is (had van mijn ook 4,4 inch mogen zijn, liever zelfs). En tegen beter weten in hoop ik op een radio.

Praat mee