Samsung Galaxy S7 augustus update arriveert in Nederland

In Nederland wordt vanaf nu de Galaxy S7 augustus update uitgerold. De nieuwe beveiligingspatch is beschikbaar voor de unbranded S7 en Galaxy S7 Edge.

Augustus is alweer even op weg, en dus wordt het langzaam tijd dat de bijbehorende beveiligingsupdate uitgerold wordt. In Nederland arriveert hij nu dus voor beide Galaxy S7 modellen. Daarmee verslaat hij de Galaxy S8, waarvoor de update nog even op zich laat wachten.

Galaxy S7 augustus update

Voor de Galaxy S7 en S7 Edge wordt momenteel firmwareversie XXS1DQHN uitgerold. De ruim 23MB grote update bevat voornamelijk de beveiligingsupdate van de maand augustus. Google stopte daarin 50 fixes voor Android zelf, terwijl Samsung er 12 toevoegde om de security van haar eigen software en applicaties te verbeteren.

Op dit moment is de update beschikbaar voor de unbranded toestelvarianten. De branded versies van Vodafone en T-Mobile volgens hopelijk spoedig. Met name die van Vodafone zijn wel weer aan een beveiligingsupdate toe. Momenteel is de patch mei van de laatste die deze kregen.

Naast de nieuwe beveiligingspatch bevat de update ook de gebruikelijke, niet nader benoemde optimalisaties. Zo worden prestatie- en stabiliteitsverbeteringen genoemd, en bugreparaties. Exacte details van deze verbeteringen biedt Samsung, zoals gebruikelijk, verder niet.

Je merkt het vanzelf als de update zich op jouw toestel aandient. Uiteraard kun je ook handmatig checken of je ‘m al kunt installeren. Ga daarvoor via Instellingen naar Software-update. Kies bovenin Updates handmatig downloaden, en ook jouw Galaxy S7 (Edge) gaat op zoek. Heb jij deze update al geïnstalleerd, en ben je nog andere veranderingen tegen gekomen? Laat het ons hieronder weten!

(Dank voor tip en afbeelding, Sandor!)

Lees de reacties (16)

1 2