Nieuwe Samsung Galaxy S7 update met bugfixes rolt uit in Nederland

Een nieuwe, kleine Galaxy S7 update rolt momenteel uit, die geen nieuwe beveiligingspatch met zich meebrengt. De update is ook beschikbaar op de Galaxy S7 Edge.

galaxy-s7-update-g930fxxu1dqfl-411x1024 Nieuwe Samsung Galaxy S7 update met bugfixes rolt uit in Nederland

Hoewel de Galaxy S7 (Edge) een paar weken geleden al de beveiligingspatch van juni kreeg, volgt er vandaag opnieuw een update. De update is met zijn 46MB curieus genoeg groter dan die van de juni patch. Hij draagt firmwareversie G930FXXU1DQFL. Met builddatum 27 juni is hij net geen drie weken jonger dan de vorige update. Toch leert een blik op het Software-info scherm dat er geen nieuwe beveiligingspatch geïnstalleerd is.

Galaxy S7 update: bugfixes, optimalisaties

Al met al is deze Galaxy S7 (Edge) update er dus eentje ‘uit de oude doos’. Daarmee bedoelen we updates zoals ze vroeger – in de tijd voor de maandelijkse security patches – af en toe uitrolden voor Galaxy toestellen. Toen brachten updates veelal ongeïdentificeerde verbeteringen, optimalisaties en bugfixes, zonder dat Samsung exact specificeerde wat en hoe. Voor zover we kunnen nagaan is dit ook zo’n update.

Curieus genoeg is dit de tweede update die de Galaxy S7 (Edge) tussen de bedrijven door krijgt. Eind mei kreeg het toestel een vergelijkbare update, nadat de mei patch het toestel al bereikt had. De beveiligingspatch van juli is nog niet aangekondigd, en wordt pas over een paar weken verwacht.

Heb jij deze update ook al op jouw Galaxy S7 of S7 Edge geïnstalleerd? Kun je wel concrete veranderingen, vernieuwingen of zelfs verbeteringen ontdekken? Laat het ons dan hieronder weten!

(Dank Siewert, Sebas, et al.)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Reacties

 1. DirkS7edgeAndS8plus zegt

  Inmiddels geinstalleerd en draaiende.
  Maar heb nog niks kunne ontdekken aan wat er aan fixes, veranderingen en dergelijke is gebeurd.
  Maar werkt allemaal goed.

 2. zegt

  Sinds de patch blijft het instellingen menu onverwacht sluiten. Probeer maar eens naar instellingen -> apps -> speciale toegang -> apparaat beheerders te gaan en daar een app uit of in te schakelen. Dit werkt na de update niet meer. Microsoft bedrijfsportal is hierdoor niet meer te installeren.
  Ik had screenshots nodig om een handleiding te maken. Dus even verwijderen en opnieuw erop. Dat laatste is dus na de update onmogelijk.

  • zegt

   Bij mij geen problemen hiermee, heb je je apparaat na de update nogmaals opnieuw opgestart? Dit kan vaak dit soort kleine glitches snel oplossen.

Praat mee