Nieuwe, flinke update brengt bugfixes, betere prestaties naar de Samsung Galaxy S5

De update naar Android 5.0 Lollipop verliep op menig Samsung Galaxy S5 niet zonder horten of stoten. Onlangs nog beloofde Samsung hier wat aan te doen, en momenteel rolt er een nieuwe update uit voor de unbranded versie van het toestel.

De update, die volgens de bijbehorende omschrijving alleen ‘verbeterde prestaties' naar de Galaxy S5 brengt – géén nieuwere Android versie dus, of andere features – is ruim 376 MB groot. Best flink, voor een update die alleen achter de schermen issues gladstrijkt. Overigens was deze firmwareversie – XXU1BOD3, met Android 5.0 aan boord – in Engeland al wat langer beschikbaar.

Hoewel het nu wat de vroeg is voor verregaande conclusies over welke prestaties door de update verbeterd zijn, is direct na het uitvoeren duidelijk dat onze redactionele Galaxy S5 een stuk soepeler aanvoelt. Het Recente apps menu opent vlotter, de Galerij app is sneller, en de TouchWiz interface reageert in zijn geheel veel directer.

De update is op dit moment al beschikbaar via de Galaxy S5 zelf, mits deze dus niet direct bij een provider is aangeschaf – op een unbranded toestel, zogezegd. Via Samsung Kies zal hij vermoedelijk op korte termijn ook te installeren zijn.

Heb jij deze update al geïnstalleerd? Zoja, wat merk jij er zoal van? Zijn er problemen verholpen? Voelt jouw Galaxy S5 ook een stuk vlotter aan nu, en/of is de accuduur verbeterd? Deel hieronder jouw ervaringen!

(dank aan iedereen die het meldde!)

Lees de reacties (27)

  • Net de update gehad, toestel voelt een stuk sneller aan, vooral gallery en camera.

  • Had sinds de lollipop update alleen maar vervelende problemen. Traag, haperingen, vastlopers, WiFi problemen enz enz. Maar gisteren deze update gedaan en alles lijkt opgelost. Is weer snel en snappy.

  • Halo,
    Ik heb vanmiddag de update gedaan.
    De bestandsnaam van mijn foto's tot en met vanmorgen: 20150510_000000.

    Na de update: 2015-05-10 00.00.00.

    Hierdoor staan foto's gesorteerd op naam niet meer op gronologischevolgorde.

    Heeft iemand hiervoor een oplossing?

    • Laura: ik neem aan dat de foto's nog steeds goed gesorteerd zijn, maar nu in twee groepen.

      Wat je zou kunnen doen is alle oude foto's hernoemen naar dezelfde structuur als de nieuwe foto's. Er zijn apps die dit met een hele batch tegelijk kunnen, bijvoorbeeld https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dnsdojo.mokkouyou.android.renamer. Ik heb hier geen ervaring mee. Wel met in batches hernoemen van bestanden op mijn Windows desktop.

      In dit geval moet je op 2 posities een '-' invoegen, op 2 posities een '.' en een underscore vervangen door een spatie. Omdat dit voor alle foto's hetzelfde is, moet dit goed te doen zijn in een batch!

  • 5.1 op mijn Samsung s5 gezet en valt gelijk op dat wiffi scannen nog steeds continu zoekt en alle tips daarvoor al toegepast, batterij nog steeds snel leeg loopt ...zucht !!!

  • Ik kan geen muziek meer afspelen, dan krijg ik de melding: niet mogelijk tijdens gesprek.
    En dat terwijl ik niet aan het bellen ben en alle andere apps zijn ook al afgesloten

    • Hoi,
      Ik had daar ook last van maar als je je telefoon opnieuw start kan je weer muziek luisteren

      • Dat heb ik ook je word dan afgetapt zonder dat je zit te bellen.
        ze steken overal hun neus in

1 2 3 5
Gerelateerde artikelen