Samsung belooft Lollipop issues Galaxy S5 te fixen met ‘micro-updates’

gsmarena_001 Samsung belooft Lollipop issues Galaxy S5 te fixen met 'micro-updates'

Samsung heeft afgelopen weekend in een tweet aan Galaxy S5 eigenaren laten weten dat het belooft om de problemen die veel mensen met de Android Lollipop update uit januari hebben, op te lossen met een serie micro-updates. Waar, wanneer, hoeveel en welke updates er precies zullen verschijnen laten de Koreanen nog niet weten.

“Our engineers are currently sending out micro updates to help resolve any issues caused by the update, check your device for future software updates!” Aldus Samsung

De uitrol van Android Lollipop update voor de S5 begon in januari/februari van dit jaar en bracht een nieuwe look, een hoop nieuwe functies en wat tweaks aan de TouchWiz interface van Samsung. Voor een aantal gebruikers zorgde de update echter voor een hoop problemen zoals een kortere accuduur, apps die niet meer op willen starten en het crashen van standaard apps zoals de kalender en newsfeed.

Gelukkig is Samsung haar oude vlaggenschip van afgelopen jaar niet vergeten en lijkt het erop alsof de micro-updates momenteel worden ontwikkeld en  worden uitgerold zodra ze klaar zijn. Waarschijnlijk gaat het om relatief kleine firmware updates die – verschillende per land en provider – de komende dagen/weken OTA beschikbaar worden gemaakt.

Mocht je zelf last hebben van apps die crashen, trage transities of (veel) te korte accuduur dan zul je helaas geduld moeten hebben en op de updates wachten. In de tussentijd kun je volgens Samsung een factory-reset proberen (nadat je een back-up hebt gemaakt van al je gegevens natuurlijk) en hopen dat het een aantal issues verhelpt.

Heb jij issues met de Lollipop update gehad of heb je al firmware updates binnen voor je S5? Laat het ons weten in de comments hieronder en laat ook vooral weten of het heeft geholpen! 😉

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

  1. Michel zegt

    Vandaag eindelijk de nieuwe update gehad van Android 5.0 op mijn Galaxy S5. Na de overgang naar Lollipop was de batterij binnen een dag leeg, galerij had kuren en sommige apps sloten soms vanzelf weer af. Ben benieuwd of het nu is opgelost.

Praat mee