Nu officieel: Samsung lanceert Bixby in het Engels op de Galaxy S8 in de VS

Gebruik(st)ers in de VS kunnen vanaf nu praten met een Engelstalige Bixby. De AI assistent van Samsung wordt daar nu officieel uitgerold op de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus.

Nog maar kort geleden kon je al zien wat de Engelstalige (test)versie van Bixby zoal kan. Daarbij werd ook al duidelijk dat het niet lang meer ging duren voor Samsung de assistent eindelijk uit zal rollen buiten Zuid-Korea. En nu is het dan zover – mits je in de VS woont, althans.

Galaxy S8 met Engelstalige Bixby

In dat land krijgt de software nu een update die Bixby Voice activeert. Dat is het deel van Bixby dat daadwerkelijk in staat is gesproken opdrachten uit te voeren. Andere onderdelen (Vision, Reminder, Hello Bixby) van de software zijn al op de Galaxy S8 aanwezig, maar die voegen niet veel unieks toe.

Naast de gebruikelijke functies van een dergelijke softwareassistent – ‘bel Piet', ‘zet de wekker uit' – ligt bij Bixby de nadruk op het bedienen van de Galaxy S8 (Plus) zelf. Zoals de onderstaande video's laten zien, kun je ook legio instellingen direct aanpassen zonder je telefoon aan te raken. Je kunt zonder je S8 aan te raken een andere achtergrond kiezen, of een nieuwe beltoon. Of je camerainstellingen wijzigen, en je notificaties laten tonen. Een screenshot maken. En nog veel, veel meer.

Bixby in andere talen

Op dit moment is de spraakgestuurde Bixby dus beschikbaar in Zuid-Korean en de VS. In het Koreaans en Engels, logischerwijs. Gewerkt wordt aan het begrijpen van Chinees, Japans, Spaans en Duits. Nederlands hoeven we voorlopig niet op te rekenen, maar hopelijk zal Samsung tenminste de Engelstalige variant spoedig ook buiten de VS activeren. Of en wanneer dit gaat gebeuren is, vooralsnog, niet bekend.

Check ook een eerdere, uitgebreide video over Bixby's mogelijkheden.