Video demonstreert: zo werkt Bixby in het Engels op de Galaxy S8

Een video laat goed zien wat Bixby in het Engels zoal kan op de Galaxy S8. De officiële lancering van de slimme assistent in de VS wordt deze week verwacht.

bixby-engels-mogelijkheden-1024x550 Video demonstreert: zo werkt Bixby in het Engels op de Galaxy S8

Samsung introduceerde haar slimme Bixby assistent al voor de Galaxy S8. Toen dat toestel uiteindelijk te koop was, bleek deze echter nog geen gesproken taal te verstaan. Of althans, niet goed genoeg om dat deel van de functie te activeren. Na uitstel op uitstel, volgt later deze week (morgen) als het goed is dan toch de officiële lancering van de Engelssprekende versie van Bixby. Een video laat zien wat er dan zoal mogelijk is.

Bixby in het Engels

Op YouTube kanaal Sakitech is een ruim dertien minuten durende video te zien, waar Bixby op de Galaxy S8 prima omgaat met Engelstalige opdrachten. De demonstratie wordt gedaan met een beta-versie van Bixby, dus niet alles werkt, maar het idee is duidelijk.

In tegenstelling tot andere spraakgestuurde assistenten, kun je met Bixby je telefoon zelf tot in detail bedienen. Dus je kunt niet alleen zeggen dat je je baas wilt bellen, maar je kunt ook opdracht geven de schermresolutie van de Galaxy S8 te veranderen. Als het goed is, kun je met Bixby alles doen wat ook mogelijk is door aanraking met je vingers.

Zo op het eerste gezicht lijkt deze testversie van Bixby aardig te werken. Toch wordt pas duidelijk hoe goed de feature echt is, zodra hij voor het grote publiek beschikbaar wordt. Zoals gezegd schijnt Samsung de functie morgen (18 juli) in de VS te gaan lanceren. Of hij dan ook hier te gebruiken is, in het Engels, weten we dan hopelijk ook spoedig.

In eerste instantie zal Bixby natuurlijk beschikbaar zijn op de Galaxy S8. Echter, ook op de Galaxy Note 8 zal de functie geïntegreerd zijn, en later komt de assistent ook naar goedkopere Galaxy’s – en andere apparaten.

Bixby in het Nederlands

Wie nu denkt ‘hej, Engels is geen Nederlands’ heeft uiteraard een goed punt. Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat Bixby straks ook Nederland zal kunnen begrijpen. De prioriteit ligt op dit moment, zo lijkt het, op het beschikbaar maken van de assistent in de veelgesproken talen Chinees, Japans, Engels, Spaans, en – yep – Duits. Als hij ooit al Nederland gaat leren, zal dat niet op korte termijn gebeuren.

(via)

Beste Galaxy S8 en S8+ deals per provider

Praat mee