Galaxy J7 (2016) juni update rolt nu uit in Nederland

Min of meer tegelijk met de Galaxy J7 (2017) arriveert de Galaxy J7 (2016) juni update in Nederland. Aan boord: een nieuwe beveiligingspatch voor het toestel.

De Galaxy J7 (2016) kreeg in Nederland voor het laatst de beveiligingsupdate van de maand april. Netjes volgens het schema dat Samsung al een jaar lang aanhoudt, volgt nu dus een nieuwe security patch.

Galaxy J7 (2016) juni update

Als zo'n beetje sinds de release, krijgt de Galaxy J7 (2016) iedere tweede maand een beveiligingsupdate. Na de vorige, die het toestel in april kreeg, stond dus de patch van de maand juni op het programma. En hoewel het inmiddels al lang en breed juli is, is dat dan toch wat er nu op de J7 (2016) arriveert.

De update brengt firmwareversie J710FXXU3AQF8/ naar de Galaxy J7 uit 2016. Daarin zit voornamelijk dus de juni patch, die 96 fixes van Google zelf naar het toestel brengt. Uit Samsung's eigen beveiligingsafdeling rolden er nog eens 23. Uiteraard is het totaal aantal fixes in deze update nog groter, omdat ook alle verbeteringen van de mei patch geïnstalleerd moeten worden.

In ieder geval is het toestel na deze update weer een stuk beter bijgewerkt. Het zou ook zomaar kunnen dat dit de laatste beveiligingsupdate is die de J7 (2016) krijgt vóór de grote update naar Android 7.0 Nougat. Een tijdje terug zagen we al dat Samsung deze aan het testen is. En hoewel hij in feite nog niet in zicht is, wordt de start van de uitrol nog deze zomer verwacht.

De nieuwe patch is nu beschikbaar voor de Nederlandse J7 (2016). Je krijgt vanzelf een melding als de download bezig is. Je kunt natuurlijk ook zelf checken of je ‘m al kunt installeren. Ga via Instellingen naar Toestel-info. Tik daar helemaal bovenin op Updates handmatig downloaden.

Omdat er van dit toestel ook veel geïmporteerde exemplaren verkocht zijn in Nederland – zo leert onze ervaring – zullen heel wat gebruik(st)ers nog even geduld moeten hebben. Als jouw Galaxy J7 (2016) oorspronkelijk uit een ander land komt, kun je ‘m pas updaten als het toestel in dát land de update krijgt. Meer daarover lees je HIER.

Lees de reacties (1)

Gerelateerde artikelen